Ordu Büyükşehir Belediyesi, artan kuraklık riskine karşı ilçelerde yürüttüğü su yatırımlarına bir yenisini ekledi. Mehmet Hilmi Güler öncülüğünde Gürgentepe’de inşa edilen Akören Göleti hizmete alındı.
Toplam 9 mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere planlanan gölet, aynı zamanda rekreasyon ve turizm amaçlı kullanımıyla ilçeye yeni bir destinasyon alanı kazandırdı. 180 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip gölet, doğal yapısı ve çevre düzenlemeleriyle dikkat çekiyor.
Başkan Güler: “Hem Turistik Hem Hayati Bir Yatırım”
Projenin çok yönlü fayda sağlayacağını vurgulayan Mehmet Hilmi Güler, gölet sayesinde mahallelere düzenli su iletimi sağlanacağını, ayrıca balıklandırma ve çevre düzenlemeleriyle alanın cazibe merkezine dönüştürüleceğini ifade etti.
Halkın Yeni Uğrak Noktası
Yaklaşık 30 dönümlük alan üzerine kurulan gölet, 88 metre uzunluğa ve 8 metre derinliğe sahip. Doğayla iç içe konumu, planlanan kayık aktiviteleri ve yeşil alan düzenlemeleriyle Akören Göleti’nin hem bölge halkı hem de ziyaretçiler için önemli bir uğrak noktası olması bekleniyor.
