4 Mahallede 5 Riskli Bina Yıkıldı, Toplam Sayı 17’ye Ulaştı
Altınordu Belediyesi, kent estetiğini bozan ve vatandaşların can güvenliğini tehdit eden metruk yapılarla mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Belediye ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 4 mahallede bulunan 5 metruk bina daha kontrollü şekilde yıkıldı. Son yıkımlarla birlikte ilçe genelinde ortadan kaldırılan metruk yapı sayısı 17’ye yükseldi.
Kent genelinde uzun süredir kullanılmayan, bakımsızlığı nedeniyle çevre ve güvenlik riski oluşturan yapıları tespit ederek harekete geçen Altınordu Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepleri de dikkate alarak çalışmalarını sürdürüyor.
4 Mahallede Risk Oluşturan Yapılar Ortadan Kaldırıldı
Altınordu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen son çalışmalar kapsamında;
-
Taşbaşı Mahallesi Sıtkı Can Caddesi,
-
Zaferimilli Mahallesi Sapa Sokak,
-
Karacaömer Mahallesi Değirmenbaşı Sokak,
-
Kirazlimanı Mahallesi 118. ve 119. Sokak’ta
bulunan ve çevre sakinleri için tehdit oluşturan metruk yapılar, gerekli güvenlik önlemleri alınarak kontrollü şekilde yıkıldı.
Daha önce Nizamettin, Şahincili, Subaşı, Selimiye, Bucak ve Kirazlimanı mahallelerinde toplam 13 metruk binayı yıkan ekipler, son çalışmalarla birlikte bu sayıyı 17’ye çıkardı. Mahalle sakinleri ise uzun süredir tedirginlik yaratan yapıların ortadan kaldırılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek belediyeye teşekkür etti.
Başkan Tepe: “Huzur ve Güvenlikten Taviz Vermeyeceğiz”
Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada metruk yapıların ciddi riskler barındırdığına dikkat çekti. Başkan Tepe, şu ifadeleri kullandı:
“Uzun süre kullanılmayan ve kaderine terk edilen metruk binalar; yangın riski, çökme tehlikesi, suç ve madde kullanımına zemin hazırlaması gibi nedenlerle mahallelerimiz için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Aynı zamanda kent estetiğini olumsuz etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir.”
Son olarak 4 mahallede 5 metruk binanın yıkımını tamamladıklarını belirten Tepe, “Bu çalışmalarla birlikte ilçemizde yıkımı gerçekleştirilen metruk bina sayısı 17’ye ulaştı. Hemşehrilerimizin huzuru ve güvenliği bizim önceliğimizdir. Altınordu’da can güvenliğini riske atan, mahallelerimizin huzurunu bozan hiçbir yapıya müsamaha göstermeyeceğiz” dedi.

