APP Plakalar Ücretsiz Değiştirilecek
APP görünümlü plakalarla ilgili önemli bir düzenleme yürürlüğe girdi. Yapılan yönetmelik değişikliğiyle, sürücüleri yakından ilgilendiren yeni bir uygulama başladı.
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF), kendi birimleri tarafından basılmış, damga ve mühür taşımasına rağmen yönetmeliğe aykırı olduğu tespit edilen APP görünümlü plakaları ücretsiz olarak değiştirecek.
Düzenleme, Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle yürürlüğe girdi. “Araçların Satış, Devir ve Tescil Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Yönetmelik”in 31. maddesine eklenen yeni fıkra ile TŞOF’un bu konudaki sorumluluğu açık şekilde tanımlandı.
Polis Yönetmeliğe Aykırı Bulursa, Belgesiz Değişim Yapılacak
Yeni karara göre, trafik ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, TŞOF’a bağlı odalarca basılan ve APP görünümünde olup yönetmeliğe aykırı bulunan plakalar için vatandaşlardan plaka basım belgesi istenmeyecek. TŞOF, bu plakaları ücretsiz olarak yenisiyle değiştirecek.
1 Ocak 2027’ye Kadar Geçerli
Yönetmelik değişikliğine göre:
Mevcutta kullanılan, damgalı ve mühürlü APP görünümlü plakalar 1 Ocak 2027 tarihine kadar geçerli sayılacak.
Bu tarihten sonra, trafik ekipleri tarafından yönetmeliğe aykırı olduğu tespit edilen plakalar, bu madde kapsamında TŞOF tarafından ücretsiz olarak değiştirilecek.
Bu düzenleme ile özellikle geçmişte odalar tarafından basılmış ve şu anda yönetmelik açısından sorun teşkil eden plakalar nedeniyle mağduriyet yaşayan sürücülerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

