28 Nisan – 4 Mayıs 2025 tarihleri arasında polis sorumluluk bölgesinde trafik denetimleri hız kesmeden devam etti.
Trafik güvenliğini sağlamak ve kazaları minimuma indirmek amacıyla yapılan yoğun denetimler sonucunda, 1 hafta içinde 39 yaralamalı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda toplam 46 vatandaş yaralandı.
Denetimler Kapsamında En Fazla Ceza Hız İhlaline
Trafik ekiplerinin kent genelinde gerçekleştirdiği kontrollerde 18.715 araç denetlendi. İhlal tespit edilen sürücülere yönelik yapılan işlemlerde en çok karşılaşılan ihlaller şu şekilde sıralandı:
-
952 sürücüye hız sınırını aşmak
-
98 sürücüye kırmızı ışık ihlali
-
91 sürücüye seyir halinde cep telefonu kullanmak
-
109 sürücüye emniyet kemeri takmamak
-
95 motosiklet sürücüsüne kask kullanmamak
-
66 sürücüye alkollü araç kullanmak
-
68 sürücüye teknik şartlara aykırı araç kullanmak
-
54 sürücüye hatalı şerit değiştirmek
-
2 sürücüye drift yapmaktan işlem
Araçlar Men Edildi, Ehliyetler Geri Alındı
Yapılan kontroller sonucunda 34 araç trafikten men edilirken, 66 sürücünün ehliyetine geçici süreyle el konuldu. Trafik polisleri, bu tür uygulamaların toplum güvenliği açısından taşıdığı önemi vurguladı.
Denetimler Kararlılıkla Sürecek
Emniyet yetkilileri, trafik kazalarının önüne geçmek ve kurallara uyumu artırmak amacıyla denetimlerin yoğun, etkili ve sürekli şekilde devam edeceğini açıkladı.

