Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya

Eşref Yalçın Ergül Türkiye şampiyonu oldu

Ordu Büyükşehir Belediye Spor Kulübü sporcusu Eşref Yalçın Ergül, İstanbul’da

Ordu Büyükşehir Belediye Spor Kulübü sporcusu Eşref Yalçın Ergül, İstanbul’da düzenlenen Oral-B Uluslararası Boğaziçi Triatlon Yarışları’nda önemli bir başarıya imza attı. Ergül, 20-24 yaş kategorisinde Türkiye birincisi olarak şampiyonluğa ulaştı.

Türkiye Triatlon Federasyonunun 2026 yılı faaliyet programında yer alan organizasyon, 15-16 Ağustos tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve çeşitli ülkelerden sporcuların katıldığı yarışlar, zorlu mücadelelere sahne oldu.

Ordu’yu başarıyla temsil etti

Ordu Büyükşehir Belediye Spor Kulübü adına yarışan Eşref Yalçın Ergül, organizasyon boyunca sergilediği performansla dikkat çekti. Genç sporcu, 20-24 yaş kategorisindeki rakiplerini geride bırakarak Türkiye şampiyonluğunu elde etti.

Yarış kapsamında açıklanan 2 bin 300 metrelik yüzme ve 3,2 kilometrelik koşu parkurunda mücadele eden Ergül, dayanıklılığı ve temposuyla kategorisini ilk sırada tamamladı.

Elde ettiği dereceyle hem kulübünü hem de Ordu’yu başarıyla temsil eden Ergül, kente büyük bir gurur yaşattı.

Ordu’ya şampiyonlukla döndü

Uluslararası Boğaziçi Triatlon Yarışları’nda kazanılan Türkiye birinciliği, Ordu’da spor camiası tarafından da memnuniyetle karşılandı. Eşref Yalçın Ergül’ün başarısı, kentte triatlon sporuna olan ilginin ve sporcu yetiştirme çalışmalarının önemini bir kez daha ortaya koydu.

Ordu Büyükşehir Belediye Spor Kulübü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Ergül’ün, önümüzdeki dönemde katılacağı ulusal ve uluslararası yarışlarda da Ordu’yu temsil etmeye devam etmesi bekleniyor.

Haber: Semanur Beşikcioğlu / Ünye Gündem Haber