FINDIĞIN HİKÂYESİ 51 BİNİ AŞKIN ZİYARETÇİYLE BULUŞTU
TÜRKİYE’NİN İLK FINDIK MÜZESİ ORDU’DA YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Ordu’ya kazandırdığı ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Kahraman Sağra Fındık Müzesi, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri haline geldi. Fındığın üretimden tüketime uzanan yolculuğunun anlatıldığı müzeyi, 2025 yılında 14 bin 550 kişi ziyaret ederken, açıldığı günden bu yana toplam 51 bin 726 ziyaretçiye ulaşıldı.
FINDIĞIN SERÜVENİ ADIM ADIM ANLATILIYOR
Kahraman Sağra Fındık Müzesi’nde, fındığın dikiminden üretimine, hasat sürecinden işlenmesi ve nakliyesine kadar olan tüm aşamalar, özel materyallerle hikâyeleştirilerek ziyaretçilere sunuluyor. Müzeyi gezen yerli ve yabancı misafirler, fındığın zorlu ve emek dolu yolculuğunu adım adım görme ve yakından tanıma imkânı buluyor.
Müze sayesinde, fındığın Ordu ve Karadeniz kültüründeki yeri anlatılırken, tarımsal mirasın gelecek nesillere aktarılması da hedefleniyor.
2025 YILINDA 14 BİN 550 ZİYARETÇİ
Açıldığı günden bu yana büyük ilgi gören Kahraman Sağra Fındık Müzesi, 2025 yılında da ziyaretçilerini ağırlamaya devam etti. Yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de dikkatini çeken müze, 2025 yılında 14 bin 550 kişiyi misafir ederken, toplam ziyaretçi sayısı 51 bin 726’ya ulaştı.
ÜCRETSİZ VE HAFTANIN HER GÜNÜ AÇIK
Altınordu ilçesi Selimiye Mahallesi’nde bulunan Kahraman Sağra Fındık Müzesi, haftanın her günü 08.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Müzeye girişler ise ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

