Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gülyalı ilçesi Hoşköy Mahallesi’nde asfalt çalışması yürütüyor. Hoşköy, Alibey ve Mustafalı mahallelerine ulaşım sağlayan güzergâhta devam eden çalışmalarla yolun daha güvenli ve konforlu hale getirilmesi hedefleniyor.
Ordu’da kırsal mahallelerde ulaşım standardını yükseltmek amacıyla çalışmalarını sürdüren ekipler, Gülyalı’daki 2,5 kilometrelik güzergâhta asfalt uygulamasına başladı. Yolun 1,3 kilometrelik bölümünde çalışmaların tamamlandığı bildirildi.
Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte üç mahallenin bağlantısını sağlayan yolun modern bir görünüme kavuşması ve özellikle kış aylarında yaşanan ulaşım güçlüklerinin azaltılması amaçlanıyor. Asfalt çalışmasının, araç trafiğini daha rahat hale getirmesi ve vatandaşların ulaşımını kolaylaştırması bekleniyor.
Alibey Mahallesi Muhtarı Cavit Şahin ile Hoşköy Mahallesi Muhtarı Engin Cörüt, yapılan çalışmadan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Mahalle sakinleri de uzun süredir bekledikleri yol çalışmasının başlamasının kendileri için önemli olduğunu belirtti.
Vatandaşlar, “Alibey ve Hoşköy mahallelerine hitap eden yolumuzda özellikle kış aylarında ulaşımda güçlük çekiyorduk. Yapılan çalışma ile tozdan ve topraktan kurtulacağız. Araç trafiği rahatlayacak, ulaşımımız daha elverişli hale gelecek” ifadelerini kullandı.
Haber: Semanur Beşikcioğlu / Ünye Gündem Haber
