Ordu Büyükşehir Kendi Üretiyor: Park Donatıları Belediyenin Atölyesinden Çıkıyor
19 ilçede park mobilyaları belediye atölyelerinde üretiliyor, hem tasarruf sağlanıyor hem kent estetiği güçleniyor
Ordu Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde hayata geçirdiği park ve yeşil alan projelerinde kullandığı oturma bankları, piknik masaları, basketbol potaları, aydınlatma direkleri ve ahşap saksıları kendi atölyelerinde üreterek önemli bir tasarruf sağlıyor. Belediye aynı zamanda şehir estetiğine modern bir görünüm kazandırıyor.
Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in “Düşünen, Üreten, Yarışan Ordu” vizyonu doğrultusunda üretim odaklı belediyecilik anlayışını sürdürüyor.
Parklara Estetik Katan Üretim Modeli
Ordu’nun 19 ilçesinde çok sayıda yeni park inşa eden ve mevcut parkları modern bir kimliğe kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, park donatılarının tamamını kendi bünyesinde üretiyor.
Parklar ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı atölyelerde gerçekleştirilen üretim çalışmaları sayesinde hem maliyetler düşürülüyor hem de standart ve dayanıklı ürünler elde ediliyor.
Binlerce Ürün Parklarda Yerini Aldı
Belediye atölyelerinde bugüne kadar üretilen park ekipmanları şöyle:
-
9 bin 133 adet oturma bankı
-
3 bin 847 adet piknik masası
-
706 metre korkuluk
-
1.640 adet aydınlatma direği
-
495 adet ahşap saksı
-
263 adet kameriye
-
83 takım basketbol potası
-
19 takım futbol kalesi
-
30 takım voleybol direği
Üretilen tüm ekipmanlar 19 ilçedeki park ve yeşil alanlara monte edilerek vatandaşların hizmetine sunuldu.
Tasarruf ve Kent Estetiği Bir Arada
Kendi üretim modelini benimseyen Ordu Büyükşehir Belediyesi, dışa bağımlılığı azaltarak bütçe tasarrufu sağlarken, kent genelinde estetik ve bütüncül bir görünüm oluşturuyor. Dayanıklı malzemelerle üretilen park ekipmanları uzun ömürlü kullanım imkânı da sunuyor.

