Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya

Ordu’da Sokak Hayvanları İçin Dev Adım: Doğal Yaşam Alanları ve Yerli Mama Üretimi Seferberliği

Ordu Valisi Muammer Erol başkanlığında toplanan İl Hayvanları Koruma Kurulu,

Ordu Valisi Muammer Erol başkanlığında toplanan İl Hayvanları Koruma Kurulu, şehirdeki sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirecek stratejik kararları görüştü. Toplantıda, Altınordu’dan Ünye’ye, Fatsa’dan Gölköy’e kadar pek çok ilçede hayata geçirilecek “Doğal Yaşam Alanı” projeleri ve belediyelerin yürüttüğü çalışmalar masaya yatırıldı.

Altınordu’dan Örnek Proje: 80 Ton Yerli Mama Üretildi

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, toplantıda yaptığı sunumla dikkatleri üzerine çekti. Sokak hayvanlarının beslenme sorununa kökten çözüm ürettiklerini belirten Tepe, Karacaömer mahallesindeki tesislerde bugüne kadar 80 ton mama üretimi gerçekleştirdiklerini açıkladı.

  • Mama Desteği Müjdesi: Başkan Tepe, Ordu genelindeki tüm doğal yaşam alanlarında barınacak can dostların mama ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olduklarını vurguladı.

  • Yeni Yaşam Alanı: Kabadüz ilçesi Yeşilköy sınırlarında, 41 bin metrekarelik devasa bir alanda kurulacak olan “Doğal Yaşam Alanı” için Orman Genel Müdürlüğü’nden onay beklendiği belirtildi.


7 İlçede “Doğal Yaşam Alanı” Seferberliği

5199 sayılı yasa gereği nüfusu 25 binin üzerinde olan ilçelerde hayvan bakımevi kurma zorunluluğu hatırlatıldı. Toplantıda şu ilçelerin temsilcileri çalışmalarındaki son durumu paylaştı:

  • Altınordu, Ünye, Fatsa, Kumru, Korgan, Perşembe ve Gölköy.

Bazı belediyelerin projelerini tamamlayarak hayvan kabulüne başladığı, bazılarının ise inşaat ve yer tahsisi süreçlerinde önemli mesafe kat ettiği ifade edildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi ise Altınordu Hayvan Bakımevi’ndeki iyileştirmeler ve Yokuşdibi’ndeki yeni projeler hakkında kurulu bilgilendirdi.


HayKonfed’den Teşekkür ve Yaban Hayatı Uyarısı

Hayvanların Korunması Konfederasyonu (HayKonfed) Karadeniz Bölge Temsilcisi Kemal Zafer Özdemir, Ordu’daki belediyelerin son dönemdeki performansını takdirle karşıladığını belirterek şunları söyledi:

“Doğal Yaşam Alanı çalışmalarında ciddi mesafeler alındı. Emeği geçen belediyelerimize teşekkür ediyoruz. Ancak kış şartlarını unutmamalıyız; sadece sokak hayvanları değil, yiyecek bulamayan yaban hayvanları için de doğaya yem bırakma çalışmalarına ağırlık verilmelidir.”

Vali Erol: “Can Dostlarımıza Sahip Çıkmak İnsani Görevimiz”

Vali Muammer Erol, projelerin takvimine uygun ilerlemesi için tüm kurumların koordineli çalışması gerektiğini hatırlatarak, sokak hayvanları konusunun sadece bir yasal zorunluluk değil, vicdani bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

hayvanlari koruma kurulu toplantisi1 hayvanlari koruma kurulu toplantisi2 hayvanlari koruma kurulu toplantisi3