Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ORMEK’te İlham Veren Başarı Hikâyeleri

ORMEK’te İlham Veren Başarı Hikâyeleri Kimi İlk Kez İş Sahibi

ORMEK’te İlham Veren Başarı Hikâyeleri

Kimi İlk Kez İş Sahibi Oldu, Kimi Hayallerine Kavuştu

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK), açtığı mesleki ve sanatsal kurslarla vatandaşlara yeni iş kapıları açmaya devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in büyük önem verdiği ORMEK, özellikle kadınların istihdama katılımında önemli rol oynuyor.

Hobi Olarak Başladılar, Usta Öğretici Oldular

Altınordu ilçesinde bulunan ORMEK şubesinde el sanatları kurslarına katılan 55 yaşındaki Necla Güler, 50 yaşındaki Özlem Oskay ve Çağla Gündüz, boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla başladıkları kurslarda hayatlarını değiştiren bir başarı hikâyesine imza attı.

Hobi olarak başladıkları kurslarda aldıkları eğitim sayesinde el emeği ürünler üretmeye başlayan kadınlar, zamanla bu ürünleri satarak ekonomik gelir elde etmeye başladı.

Hayallerine ORMEK’le Ulaştılar

Kurslara düzenli olarak devam eden kadınlar, mesleki gelişimlerini bir adım ileri taşıyarak ustalık belgesi için gerekli eğitim süresini tamamladı. Yapılan yazılı ve uygulamalı sınavları başarıyla geçen kursiyerler, Usta Öğretici unvanı almaya hak kazandı.

ORMEK’in rehberliğiyle süreçlerini sürdüren kadınlar, ardından Ordu Olgunlaşma Enstitüsü tarafından açılan sınavları da kazanarak göreve başladı. Hayallerine kavuşan kadınlar, artık meslek sahibi olarak el emeği göz nuru ürünleriyle daha geniş kitlelere ulaşıyor.

“Kimi 50 Yaşında İlk İşine Başladı”

Kursiyerlikten usta öğreticiliğe uzanan başarı hikâyelerini paylaşan Necla Güler, Özlem Oskay ve Çağla Gündüz, kendilerine sunulan imkânlardan dolayı Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Kadınlar ortak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Boş zamanlarımızı değerlendirmek için ORMEK’te kurslara başladık. Ürettiğimiz ürünleri satarak gelir elde ettik. Eğitmenlerimizin yönlendirmesiyle Usta Öğretici sınavlarına girerek belgelerimizi aldık. Daha sonra Ordu Olgunlaşma Enstitüsü’nün sınavlarını kazanarak göreve başladık. Şimdi hem çalışıyor hem de aile bütçemize katkı sağlıyoruz. Bu süreçte yeteneklerimizi keşfetmemizi sağlayan ORMEK’e ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ediyoruz.”

ORMEK, İstihdamın ve Üretimin Adresi

ORMEK, mesleki eğitimden istihdama uzanan modeliyle kadınların üretime katılmasını, yeteneklerini mesleğe dönüştürmesini ve ekonomik bağımsızlık kazanmasını sağlamaya devam ediyor.