Ali Zahit Bolaman, görev yaptığı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde hayatını kaybetti. Akademik çalışmaları ve hekimliği ile tanınan Bolaman’ın vefatı, başta ailesi olmak üzere öğrencileri ve meslektaşlarını yasa boğdu.
1959 yılında Fatsa’da doğan Prof. Dr. Ali Zahit Bolaman, ilk ve orta öğrenimini Fatsa’daki devlet okullarında tamamladı. 1984 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Bolaman, meslek hayatına Kavak ilçesinde pratisyen hekim olarak başladı.
Tıp alanındaki akademik kariyerini yıllar boyunca sürdüren Bolaman, özellikle hematoloji alanındaki çalışmalarıyla tanındı. Çok sayıda öğrenci yetiştiren ve bilimsel çalışmalara imza atan Bolaman, görev yaptığı üniversitede saygı duyulan akademisyenler arasında yer aldı.
Prof. Dr. Ali Zahit Bolaman’ın vefatı, tıp camiasında ve öğrencileri arasında derin üzüntü oluştururken, sevenleri tarafından saygı ve rahmetle anılıyor. 🕊️

