28 Şubat 1997’de yaşanan ve kamuoyunda “postmodern darbe” olarak anılan 28 Şubat süreci, Türk siyasi tarihinin en tartışmalı dönemlerinden biri olarak hafızalardaki yerini koruyor. 28 Şubat Postmodern Darbesi olarak adlandırılan bu süreçte, dönemin hükümeti üzerinde yoğun baskılar oluşmuş; siyaset kurumu ve toplumsal hayat önemli ölçüde etkilenmişti.
Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin, 28 Şubat’ın yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, sürecin sadece bir hükümet değişikliği değil; inançlara, kimliklere ve millet iradesine yönelik çok katmanlı bir müdahale olduğunu ifade etti. Şahin, 28 Şubat’ın vesayet anlayışının bir yansıması olduğunu ve demokrasinin zarar gördüğü bir dönem olarak tarihe geçtiğini belirtti.
Açıklamasında, dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan’ı da anan Şahin, Erbakan’ın hayatını Milli Görüş mücadelesine adadığını ve inandığı değerlerden taviz vermeden siyaset yaptığını vurguladı. Erbakan’ın, makamdan ziyade davasını önceleyen bir lider profili çizdiğini kaydeden Şahin, onun ahlak ve üretim odaklı siyaset anlayışının bugün de yol gösterici olduğunu dile getirdi.
28 Şubat sürecinden çıkarılması gereken derslere de değinen Şahin, benzer müdahalelerin farklı yöntemlerle ortaya çıkabileceğine dikkat çekerek, güçlü bir sivil duruş ve ilkeli siyasetin önemine işaret etti. Darbelerin sadece tankla değil; medya, bürokrasi ve farklı baskı unsurlarıyla da gerçekleşebileceğini belirten Şahin, millet iradesinin korunmasının demokratik sistemin temel şartı olduğunu ifade etti.
Genç nesillerin tarih bilinciyle yetişmesinin önemine vurgu yapan Şahin, geçmişi hatırlamanın ötesinde, ahlaki duruşu güçlü, çağın meselelerini doğru okuyabilen bir gençlik inşa edilmesi gerektiğini söyledi.
Şahin, açıklamasını merhum Necmettin Erbakan’ı rahmetle andıklarını belirterek tamamladı.

