Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya

Tokat Niksar’da 5.5 Büyüklüğünde Deprem: ÜNOFF Başkanı Alper Argan’dan “Tedbir Alın” Uyarısı

Tokat Niksar’da 5.5 Büyüklüğünde Deprem: ÜNOFF Başkanı Alper Argan’dan “Tedbir

Tokat Niksar’da 5.5 Büyüklüğünde Deprem: ÜNOFF Başkanı Alper Argan’dan “Tedbir Alın” Uyarısı
Tokat’ın Niksar ilçesinde gece saatlerinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem çevre illerde de hissedildi. İlk belirlemelere göre can kaybı ya da büyük çaplı bir yıkım yaşanmazken, ÜNOFF Başkanı Alper Argan vatandaşlara deprem konusunda tedbirli olunması çağrısında bulundu.
Tokat’ın Niksar ilçesinde gece saatlerinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem, bölgede kısa süreli paniğe neden oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı verilerine göre deprem saat 03.35’te gerçekleşti ve çevre illerde de hissedildi.
İlk belirlemelere göre depremde herhangi bir can kaybı veya büyük çaplı bir yıkım yaşanmadığı öğrenildi. Yetkililer bölgede incelemelerin sürdüğünü belirtti.
Alper Argan: “Deprem gerçeğini unutmamalıyız”
Deprem sonrası açıklama yapan ÜNOFF Başkanı Alper Argan, yaşanan sarsıntının Türkiye’nin deprem gerçeğini bir kez daha hatırlattığını söyledi.
Argan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Dün gece yaşanan deprem bize bir gerçeği yeniden hatırlattı. Deprem gerçeğini asla unutmamalıyız. Çok şükür şu an için ciddi bir olumsuzluk yaşanmadı ancak tedbir almak zorundayız.”
“Afet çantalarımız hazır olmalı”
Vatandaşlara afet hazırlığı konusunda çağrıda bulunan Argan, herkesin deprem için hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.
“Uzun zamandır her fırsatta söylüyorum; afet çantalarımız hazır olmalı. Evimizde, arabamızda ya da kolay ulaşabileceğimiz bir yerde mutlaka bulunduralım. Ayrıca deprem anında ne yapmamız gerektiğini de öğrenmeliyiz.”
Basına kamu spotu çağrısı
Argan, deprem konusunda toplumsal farkındalığın artırılması için basın kuruluşlarına da çağrıda bulundu.
“Basın mensuplarımıza da seslenmek istiyorum. Deprem konusunda hazırlanacak kamu spotları ve bilgilendirici yayınlar, vatandaşlarımızın bilinçlenmesine büyük katkı sağlayacaktır.”
Açıklamasının sonunda deprem konusunda bilinçli olmanın önemini vurgulayan Argan, şu ifadeleri kullandı:
“Unutmayalım; depremi unutmak en büyük hatadır. Tedbir almak ise hayat kurtarır.”
Alper ARGAN
ÜNOFF Başkanı

WhatsApp Image 2026 03 13 at 14.11.50