Ordu’nun Ünye ilçesinde kurulan Çarşamba Pazarı’nda sebze ve meyve fiyatları vatandaşın gündeminde yer aldı. Soğuk hava ve üretim maliyetlerinin etkisiyle birçok üründe fiyatların yükseldiği görüldü.
Pazarda özellikle domates, sarımsak ve ıspanak fiyatları dikkat çekerken, vatandaşlar alışveriş yaparken seçici davranmak zorunda kaldı.
Pazarda En Çok Dikkat Çeken Fiyatlar
Ünye Çarşamba Pazarı’nda güncel fiyatlar şu şekilde oluştu:
- Roka: 25 TL
- Dereotu: 25 TL
- Tere: 25 TL
- Maydanoz: 20 TL
- Yeşil Soğan: 25 TL
- Marul: 30 TL
- Ispanak: 60 TL
- Elma: 40 TL
- Pancar: 10 TL
- Sarımsak: 100 TL
- Domates: 80 TL
- Mısır Unu: 150 TL
- Pırasa: 30 TL
- Pazı: 25 TL
- Yumurta: 7 TL
- Nane: 20 TL
Vatandaş Fiyatlardan Şikayetçi
Pazara alışveriş için gelen vatandaşlar, özellikle sebze fiyatlarının geçen haftalara göre yüksek olduğunu ifade etti. Pazarcı esnafı ise hava şartları, maliyet artışları ve ürün azlığının fiyatlara doğrudan yansıdığını belirtti.
Özellikle yeşillik ürünlerinde fiyatların uzun süredir düşmediği gözlenirken, vatandaşların temel ihtiyaç ürünlerinde daha uygun fiyat beklentisi sürüyor.
Soğuk Hava Etkisi Pazara Yansıdı
Bölgedeki soğuk hava ve yağışlı günlerin üretimi etkilediğini belirten esnaflar, ilerleyen haftalarda hava şartlarının düzelmesiyle birlikte fiyatlarda hareketlilik yaşanabileceğini ifade etti.
Ünye Çarşamba Pazarı’nda oluşan fiyatlar vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor.
Haber: Semanur Beşikçioğlu
