Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya

Ünyeli gençlere yapay zekâ eğitimi fırsatı

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 18-29 yaş arası gençlere yönelik yapay zekâ ve komut mühendisliği eğitimi düzenleyecek. Son başvuru 19 Temmuz.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 18-29 yaş arası gençlere yönelik yapay zekâ

Ordu Büyükşehir Belediyesi, gençlerin dijital dönüşüm ve yeni nesil teknolojiler alanında kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayacak önemli bir eğitim programına destek veriyor. 18-29 yaş arasındaki gençlere yönelik düzenlenecek “Yazılım ve Tasarım için Komut Mühendisliğine Giriş Programı” kapsamında üretken yapay zekâ ve komut mühendisliği alanında eğitim verilecek.

Avrupa Birliği finansmanıyla, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde yürütülen “Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri Projesi” kapsamında gerçekleştirilecek program, çevrim içi olarak gençlerle buluşacak.

Yapay zekâ alanında uygulamalı eğitim

21 Temmuz-4 Ağustos 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitim programında katılımcılar, üretken yapay zekâ teknolojilerini daha etkili kullanmanın yöntemlerini öğrenecek.

Program kapsamında gençlere etkili komut (prompt) hazırlama yöntemlerinin yanı sıra metin, görsel, sunum ve yazılım geliştirme süreçlerinde yapay zekâdan nasıl yararlanılabileceği konusunda bilgiler verilecek. Katılımcılar ayrıca yapay zekâ destekli proje geliştirme, veri gizliliği, etik kullanım ve güvenilir yapay zekâ uygulamaları konusunda da farkındalık kazanacak.

Toplam 20 saat sürecek eğitimler, Zoom platformu üzerinden haftada iki gün, Salı ve Perşembe günleri 14.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Ünye’de gençlere bilgisayar desteği

Ordu Büyükşehir Belediyesi, uzaktan eğitime katılmak için gerekli teknik imkânlara sahip olmayan gençleri de unutmadı. Bu kapsamda Kirazlimanı’nda bulunan Dijital Gençlik Merkezi’nin yanı sıra Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerindeki Bilgi Evleri ve ORMEK merkezlerinde bulunan bilgisayar sınıfları gençlerin kullanımına açılacak.

Böylece Ünye’de yaşayan ve kendi bilgisayarı ya da uzaktan bağlantı imkânı bulunmayan gençler de sunulan imkânlardan yararlanarak eğitimlere katılabilecek.

Son başvuru tarihi 19 Temmuz

Programa, Dijital Gençlik Merkezlerinin (DİGEM) bulunduğu illerde yaşayan 18-29 yaş arasındaki gençler başvurabilecek. Eğitimlerin ardından gerçekleştirilecek değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayan katılımcılara, program kriterleri doğrultusunda katılım ve başarı belgesi verilecek.

Dijital dönüşüm, üretken yapay zekâ ve geleceğin meslekleri konusunda kendisini geliştirmek isteyen gençler için programa son başvuru tarihi 19 Temmuz 2026 olarak açıklandı.

Başvurular çevrim içi başvuru formu üzerinden gerçekleştirilecek.