Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya

Ünyeli Milli Halterci Yusuf Fehmi Genç Dünya Üçüncüsü Oldu

Bu haberin fotoğrafı yok
yusuf fehmi

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenen Dünya Gençler Halter Şampiyonası’nda mücadele eden Ünyeli milli sporcu Yusuf Fehmi Genç, kazandığı madalyalarla Türkiye’nin gururu oldu.

Dünya Gençler Halter Şampiyonası’nda Türkiye adına platforma çıkan Ünyeli milli sporcu Yusuf Fehmi Genç, elde ettiği derecelerle önemli bir başarıya imza attı. Koparma kategorisinde 133 kilogram kaldıran Yusuf Fehmi Genç, bu derecesiyle dünya üçüncüsü olmayı başardı.

Başarılı sporcu silkme kategorisinde ise 168 kilogram kaldırarak bir kez daha dünya üçüncülüğü elde etti. Kazandığı iki madalya ile şampiyonayı başarıyla tamamlayan Yusuf Fehmi Genç, hem ülkemize hem de Ünye’ye büyük gurur yaşattı.

Şampiyonada mücadele eden bir diğer Ünyeli milli sporcu Melihcan Günay da başarılı bir performans ortaya koydu. Günay, dünya üçüncülüğünü yalnızca 1 kilogram farkla kaçırarak dünya dördüncüsü oldu.

Ünye’nin yetiştirdiği iki başarılı sporcunun uluslararası arenadaki performansı, ilçe halkı ve spor camiası tarafından büyük takdir topladı.

Haber: Semanur Beşikçioğlu / Ünye Gündem Haber