https://www.unyegundemhaber.com/

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ARGAN’DAN BASIN AÇIKLAMASI

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, ilçe teşkilatında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Organize Sanayi Bölgesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın ziyareti, Kültür Merkezi, Yalıdaki çalışmalar ve Ünye’nin il olma konusu gibi bir çok konuda açıklamalarda bulunarak basınla bir araya geldi.

“Ünye’nin İl Olmasına Karar Verecek Yine Ünyelilerdir”

Geçtiğimi günlerde Ahlat’taki 1071 Millet Bahçesi alanında düzenlenen programa katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Demiröz, Türkiye’nin şehir sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat’ımızı da bu şehirler arasına alacağız” demesi üzerine Ünyelilerinde il olma kararlılığına vurgu yapan Argan, “Ünye’nin il olmasına biz asla karşı değiliz. Ünye’nin il olmasına karar verecek olan hemşerilerimizdir. Burada nihai kararı verecek olanda Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız Vedat Demiröz, Ahlât’ta böyle bir konuşma yaptı. Ama oradaki konuşması aslında bir temenniden ibarettir. Sayın Bahçeli 2023 yılında 100 il bin ilçe sloganıyla bir söylemde bulundu. Tabi ki önümüzdeki süre içerisinde il ve ilçe çalışmaları yapılır veya yapılmaz mı ittifak ortaklarımız Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte buna karar vereceklerdir. Esasında sayın genel başkan yardımcımızın söylemiş olduğu söz biraz çarpıtıldı.

Orada Ahlat’ın il olmasıyla ile ilgili temennisini dile getirmek istedi. Bu doğrudan doğruya orayı il yapacağız veya il olma ile ilgili çalışma olduğunu anlamı taşımamaktadır. Ünye’nin il olmasına karar verecek Ünyelilerdir. Nihai kararı verecek olanda hükümetimiz ve cumhur ittifakımızdır. Her ilçe tabi ki il olmak isteyecektir. Bunun tabi ki genel durumu ve ortamı vardır. Önceliğimiz insan sağlığı, ekonomi ve güvenlik dedik. Ülke bir tarafta savaşa karşı direnç gösterirken, diğer tarafta insanların ekonomi ile ilgili mücadele etmiş olduğu bir ortamda yine hükümetin gündeminde böyle bir il olmadığını yeniden ifade edeyim. Hükümetin gündeminde olmadığını Sayın Genel Başkan Yardımcımızda söylemim yanlış anlaşıldı diyerek yeni bir açıklama yaptı. O nedenle zaman mekan oluştuğu taktirde Ünye’nin il olması için herkes elinden geleni yapacaktır” diye konuştu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor  Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir