https://www.unyegundemhaber.com/

BAŞKAN GÜLER: “ENGELSİZ BİR ŞEHİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

BAŞKAN GÜLER: “ENGELSİZ BİR ŞEHİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler 10- 16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı. 

Ordu sınırları içerisindeki engelli vatandaşlar için engelsiz bir şehir oluşturduklarını ifade eden Başkan Güler mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Engelli olmak sadece engelli vatandaşlarımızın sorunu değil, sosyal boyutu ile toplumun her kesimini ilgilendiren önemli bir konudur. Engelli yurttaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, onlar için doğru ve kalıcı çözümler üreterek mutlu bir yaşam sürmelerini sağlamak hepimizin asli görevidir. Engellilerimize yönelik hizmet anlayışını artarak sürdürülmeli, engelsiz bir yaşam için engellilerimize yardımcı olmak önceliğimiz olmalıdır. 

Ordu Büyükşehir Belediyemiz tarafından yaptığımız çalışmalarla Ordu’muzu engelsiz bir şehir haline getirmek için tüm ekibimizle birlikte var gücümüzle çalışıyor ve engelleri hep birlikte aşıyoruz.

Bu kapsamda ekiplerimizce tespit edilen 1476 engelli kardeşlerimizin her türlü ihtiyacı için her zaman yanlarında olmayı sürdürüyoruz.

Belediyemiz olarak engelli istihdamına büyük önem veriyoruz ve Belediyemiz bünyesinde 73 engelli kardeşimizin istihdamını sağlıyoruz.

Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde bulunan engelli sporcularımıza desteğimizi esirgemiyoruz.

Engellilerimizin sosyal hayata kazanımları konusunda da ORMEK aracılığıyla birçok kursta eğitim almalarını sağlıyoruz.

İlçelerimizde engelli vatandaşlarımızın İçin “Engelsiz Park”, “Engelsiz Plaj” ve “Engelsiz Çocuk Parkı” çalışmalarını hayata geçirdik. Yine Ünye Bisiklet yolunda engelli rampalarını hayata geçirirken il genelinde 68 km izli yürüyüş yolu yaptık.

Engelli kardeşlerimizin kamu, kurum ve kuruluşlarındaki işlemlerini kolaylıkla yapmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz “Engelsiz Taksi” hizmeti ile bizden talepte bulunan tüm engellilerimizi evlerinden alıp yine işlemleri bittiğinde evlerine ulaştırıyoruz. Aynı zamanda toplu taşımlarda ise ücretsiz hizmet veriyoruz.

Bu vesile ile Engelliler Haftası’nın, engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin artmasına katkı sağlayacağını ümit ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların her an yanında olan kıymetli ailelerine sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum.”

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir