https://www.unyegundemhaber.com/

BAŞKANLARDAN AKKUŞ-NİKSAR YOLU TEMEL ATMA TÖRENİNE DAVET

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Fahri Alpaslan parti binasında basın açıklaması yaptılar.

Başkan Tavlı, Ünye’nin 40 yıllık hayali olan Ünye Akkuş Niksar Yolunun temel atma töreninin Pazar günü saat 11:00’da,Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla gerçekleşeceğini açıkladı.

Temel atma treninin ardından saat 16:00’da Üniport Avm’nin en üst katına taşınan Kütüphane’nin açılışını yapılacağını sözlerinde ifade eden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye ile ilgili birçok konuda müjde verdi.

İlk olarak konuşmaya başlayan AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan;

-Pazar Günü Ünye Akkuş Niksar Yolunun Temeli Atılacak

30 Nisan yani pazar günü saat 11.00’da Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’un, Milli Eğitim Bakanımızın, Karayolları Genel müdürümüzün ve Karayolları Bölge Müdür Yardımcımızın da katılımıyla yılların hayali olan Ünye Akkuş Niksar yolunun temel atma törenini yapacağız. Hemen atma törenini duyurusunu Ünye Akkuş Niksar yolu 40 yıllık bir hayalimizdi. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Genel Başkan Vekilimiz Numan Kurtulmuş, bölge milletvekilleri ve emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

4 Mayıs saat 14.00’da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Ordu’da olacaktır. İnşallah Reisimizi ayın 4’ünde hep beraber en üst düzeyde karşılayacağız ve Ordu’nun farkını tüm Türkiye’de göstereceğiz.” Dedi.

AK Parti Eski İlçe Başkanı Kenan Selim Argan;

-Ünye Akkuş Niksar Yolu Çalışmalarımızın Mihenk Taşıdır

14 Mayıs’ta günlerine ramak kaldı. Geçmişten geleceğe Ünye’de belediyemizin riyaseti ile birlikte sosyal belediyeciliği ortaya koymanın gayreti içerisinde olduk. Ünye’nin hayali olan 5 tane projenin gerçekleşmesi noktasında teşkilatımızla ve Ünyeli halkımızın destekleriyle mücadele gösterdik. Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Ünye Akkuş Niksar yolu bunun bir mihenk taşıdır. Pazar günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızın da içerisinde olacağı bir program dahilinde buranın başlangıcı yapılacak. Ardından 600 iş günü gibi bir süreç var. Bu iş sürecinin devamında inşallah karayolları standartlarına getirilmek suretiyle Ünye’mizin kanayan yarası olan bu yolu tamamlamış olacağız.

-Ordu Bir Eğitim Merkezi Olacak

Milletvekilliği listemizin belirlenmesi ile birlikte sayın Bakanımız Mahmut Özer, Ordu listemizin başında yer aldı. Haliyle eğitimin ne kadar önemli olduğunu bilen bir toplum olarak Ordumuzun bir eğitim merkezi olması noktasında gayretli bir şekilde çalıştığına hep birlikte şahitiz. Özellikle eksik olan okullarımızın yapılması ve yeni yatırım programlarına alınması noktasında mücadele ediyor.” Dedi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı açıklamasında;

-Bakan Özer’in Ordu’ya Gelişiyle Ünye’de Eğitim Yatırımları Başladı

Ordu’dan Milletvekili Adayı gösterilen Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in Ordu’ya gelişiyle birlikte hem Milli Eğitim noktasında hem de diğer bakanlıkları ilgilendiren konularla alakalı sorunlarımızın giderilmesinde ciddi desteklerini hissettik. Bundan dolayı sayın bakanımıza yürekten teşekkür ediyorum. Kendileri ilk geldiklerinde Valilikte yaptığı toplantıda Ünye ilçemize Gölevi Mahallesi’nde 24 derslikli bir ortaokulun ihtiyaç olan bir noktaya yapılması ile alakalı talimatlar olmuştur. Aynı süreç içerisinde Atatürk Mahallesine 12 derslikli bir ortaokul ve Nuriye Mahallesine 24 derslikli ilköğretim okulunun yapım talimatlarının verildiği gibi ihale süreci başlatıldı. Çok yakın zaman içerisinde ihaleye çıkacak.

-Osb’ye Mesleki Teknik Eğitim Anadolu Lisesi Yapılıyor

Bizim 40 yıllık hayallerimizden bir tanesi de Ünye OSB idi. Tüm uğraşlara rağmen bölgede ve çevremizde OSB’ler kurulmuşken Ünye’de kurulamamıştı. Şu anda ise OSB’nin kurulduğuna şahitlik ettik ve bu süreci yaşamayı Allah bize nasip etti.

Bizler buna mutluluğunu yaşarken bir de yetişen gençliğimiz var. Burada fabrikalar kuruluyorsa teknik eleman da gerekli. Bunun için en önemsediğimiz işlerden bir tanesi de Ünye’de Mesleki Teknik Eğitim Anadolu Lisesi’nin açılmasıydı. Bunun da yeri Organize Sanayi Bölgesinde ayrılmıştı ama bir mesafe kat edilemiyordu. Geçtiğimiz günlerde bu düşüncemizi Sayın bakanımız Mahmut Özer’e anlattığımızda bize çok destek verdi. Bu kapsamda organize sanayi bölgesinde 32 derslik, 3 laboratuvarı, 1 kapalı spor salonu, 200 öğrencinin kalabileceği pansiyon olmak üzere 20 bin m2 alanın üzerine yapılacak ve 100 milyonun üzerinde olan Mesleki Teknik eğitim Anadolu Lisesi projesinin startı Allah’ın izniyle kısa süre içerisinde verilecek. Projenin yeri hazırdı. Şu anda ise ihaleye çıkılabilmesi için gerekli ödeneğin YÜKOP’a aktarılmak üzere yazısının yazıldığını buradan paylaşıyorum. Mesleki Teknik Eğitim Okulları, gençlerimizin yetişmesi sahada ve sanayi teşekküllerinde istihdam noktasında çok önemli. Bu sebeple biz o okulu önemsiyoruz. Bize bu okulu kazandırdığı için, süreçte destek vererek Ünye’nin önemli bir ihtiyacının çözümüne katkı sunan Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’e tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum.

-Bakan Özer Sayesinde Ünye İçin Tıkanan Konuların Önü Açıldı

Çevre ve şehircilik bakanlığında bir iki tane sonuca ulaştıramadığınız konu vardı. Bu konuları Sayın bakanımıza arz ettik. Bunlardan bir tanesi Batı Park projemizde bir miktar kredi istediğimiz oranda gelmemişti.  Bununla ilgili çevre ve şehircilik bakanımızla görüşülerek o kredi imkanının sağlanması ile alakalı onayı da aldık. Özellikle sıfır atık konusunu çok önemsiyoruz. Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin sıfır atık yönetimi konusundaki katkıları ile birlikte Türkiye ciddi anlamda mesafe kat etmiştir. Biz de bu süreçte Ünye olarak üzerimize düşen görevi yapmak adına Yunus Emre validemizde bu faaliyeti gösterecek bir tesisi hayata geçirmek için start verdik. Aynı zamanda burada bir tesis daha kurarak mevcut atıklardan sokak hayvanlarımızın yiyeceğinin elde edilebileceği türleri orada üretecek bir tesisi o bölgeye kazandırarak geri dönüşüm noktasında ciddi bir fayda sağlayacağız. Bu alanın ihtiyacı olan araç ekipman noktasında ise çevre ve şehircilik bakanlığımızdan söz aldık. Bu desteği de alacağımızı sizlerle paylaşıyorum.

-Pazar Günü Saat 11.00’da Sanayi Sitesinin Yanındaki Şantiyede Buluşalım

Pazar günü gerçekleştireceğimiz ve 40 yıllık hayalimiz olan Ünye Akkuş Niksar yolu temel atma törenine hepinizi davet ediyorum. Eğer pazar günü törende az sayıda kişi olursak bu 40 yıllık hayal değil sadece 40 kişinin istediği bir hizmetmiş gibi anlaşılır. Pazar günü mümkünse coşkulu bir şekilde orada olalım. Ünye Akkuş Niksar yolunun bölgemizin çok istediği bir hayali olduğunu coşkulu bir şekilde temel atma törenine katılarak gösterelim. Bu bayram havasını gelin hep birlikte yaşayalım. Saat 11.00’da Sanayi sitesinin yanında olan şantiyedeki açılış töreninde kıymetli hem şehirlerimizi yanımızda görmekten onur duyarız.

-Üniport AVM’de Kütüphane Pazar Günü Saat 16.00’da Açılıyor

Kültür merkezimizde ise biliyorsunuz ki ihalesi ile ilgili tıkanık olan süreç Sayın Milli Eğitim bakanımızın girişimleri neticesinde çözüldü. Prosedür hızlı bir şekilde yürüyor, yakında ihaleye orası da çıkacak. Kültür Merkezi tamamlandığında kütüphane noktasındaki önemli ihtiyacın çözümüne zaten katkı sunmuş olacağız. Ama biz istiyoruz ki ilçemizin farklı lokasyonlarda kütüphanemiz olsun. Çocuklarımız çok daha kısa mesafelerde bu imkanlara kavuşsun. Uniport AVM’mizin en üst katının üçte ikisinden fazla kısmını AVM kütüphanesi olarak orayı Kültür Bakanlığına tahsis ettik. Allah’a şükür buranın çalışmalarını tamamlamış durumdayız.

Pazar günü saat 16.00’da Üniport Avm’nin en üst katında bulunun kütüphanemizin açılışını gerçekleştireceğiz.” Dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1’İ AĞIR 5 KİŞİ YARALANDI

ÜNYE’DE İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1’İ AĞIR 5 KİŞİ YARALANDI Ünye Gölevi Mahallesi Devlet Sahil Yolu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir