https://www.unyegundemhaber.com/

Dünya futbolu yasta!

Brezilyalı efsane futbolcu Pele, 29 Kasım’dan bu yana tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında yaşamını yitirdi. İşte futbol efsanesinin başarılarla dolu kariyeri ve yaşam öyküsü…

Pele ismiyle tanınan ve futbol tarihinde olağanüstü başarılara imza atan futbolcu Edson Arantes do Nascimento, Sao Paulo’da tedavi gördüğü Albert Einstein Hastanesinde 82 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Pele’nin kızı Kely Nascimiento, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Sahip olduğumuz her şey senin sayende. Seni sonsuza kadar seveceğiz. Huzur içinde yat.” ifadesini kullandı.

Pele, kolon kanseri sebebiyle bir yıldır tedavi görüyordu.

YOKSULLUKTAN ÇIKAN BİR FUTBOL EFSANESİ

Pele, Brezilya’nın Tres Coraçoes şehrinde Dondinho isimli kendisi gibi futbolcu olan bir babanın ve Celeste Arantes isimli bir annenin oğlu olarak 23 Ekim 1940’ta dünyaya geldi.

İki çocuklu yoksul bir ailenin büyük çocuğu olan Brezilyalı efsanevi futbolcuya, okul arkadaşları tarafından o dönem örnek aldığı Vasco da Gamalı oyuncu Bile’ye istinaden “Pele” takma adı verildi.

Küçük yaşlarda kafelerde garson olarak çalışan, belli yaşa kadar bir futbol topu dahi bulunmayan Pele, yeşil sahalara ilk adımını, Bauru Athletic Club ile attı ve Sao Paulo Gençler Eyalet Şampiyonası’nda 1954-1956 yıllarında üst üste 3 kez şampiyonluk yaşadı.

DÜNYA KUPASINI 3 KEZ KAZANAN TEK FUTBOLCU

İsveç 1958, Şili 1962 ve Meksika 1970’teki dünya kupalarında “Sambacılar” ile 3 kez şampiyonluk yaşayan Pele, organizasyonda 3 kupa kaldıran tek oyuncu konumunda.

Tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak kabul edilen Pele; Franz Beckenbauer, Alfredo Di Stefano ve Karl-Heinz Rummenigge gibi futbolcuların yanı sıra FIFA tarafından da “En iyisi” olarak nitelendirildi. 2000’de Diego Maradona ile birlikte FIFA Yüzyılın Oyuncusu ödülünü kazandı.

Pele 15 yaşındayken Santos, 16 yaşındayken Brezilya milli futbol takımı için oynamaya başladı. 17 yaşındayken 1958 Dünya Kupası finalinde attığı gol, onu bir Dünya Kupası finalinde gol atan en genç futbolcu yaptı.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

19 litre kaçak içki ele geçirildi

19 litre kaçak içki ele geçirildi KOM ekipleri tarafından durdurulan araçta 19 litre kaçak içki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir