https://www.unyegundemhaber.com/

Genç Fidanlar Toprakla Buluşturuldu

Genç Fidanlar Toprakla Buluşturuldu

Ünye İlçe Milli Eğitim müdürlüğü tarafından TÜBİTAK 4006 Oney Ormanlarında sürdürülebilir hayatlar ve ekolojik okur yazarlık proje kapsamında düzenlenen programda genç fidanlar toprakla buluşturuldu.

Şehit Taner Kart İlköğretim okulunda düzenlenen program Ünye Milli Eğitim Müdürlüğü adına Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro’da  görev yapan öğretmenler Oktay Dellalbaşı ve Dilek Tokatlı tarafından yazılan “Oney Ormanlarında Sürdürülebilir Hayatlar ve Ekolojik Okur Yazarlık” projesi ile TÜBİTAK tarafından kabul edilerek, TÜBİTAK 4006 Oney Ormanlarında sürdürülebilir hayatlar ve ekolojik okur yazarlık proje kapsamında düzenlenerek genç fidanlar toprakla buluşturuldu.

Programda konuşan Ünye İlçe Milli Eğitim müdürü Özgür Tokgöz TÜBİTAK 4006 Oney Ormanlarında gerçekleşen proje hakkında bilgi verirken, katılım sağlayan Ordu, Samsun, Tokat ve Giresun illerinde öğrenim gören 7. sınıftan 8. sınıfa geçmiş olan ve her ilden 9 öğrenci olacak şekilde 18 kız 18 erkek öğrenci olmak üzere toplam 36 öğrenci katıldı. Projemiz 5-9 Eylül 2022 tarihleri arasında Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lise’mizde konaklamalı olacak şekilde planlanmıştır. Etkinlikler, Asarkaya Kent Ormanı, Çınarsuyu Tabiat Parkı ve Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli ormanlık alanı ve amfisinde gerçekleştirilmiş olup eğlenceli etkinliklerle öğrencilerimizin hem kalıcı öğrenmeleri desteklenmiş hem de  bilimsel kavramlarla tanışmaları sağlanmıştır. Toplamda 5 gün süren projemizde 23 farklı etkinlik yapılmıştır. Bu etkinliklerimiz 4 Üniversitemizden 9 akademisyen görevlimiz, 4 öğretmenimiz, 1 Orman Mühendisimiz, 2 rehberimiz, 2 uzmanımız ve 1 sağlık personeli tarafından gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca Proje Başvurusundan itibaren bizlere destek veren Ünye Kaymakamımız Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanımız Hüseyin Tavlı’ya, Ordu il Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Fatih Vargeloğlu, Ünye ilçe Emniyet Müdürlüğümüze, Jandarma Komutanlığımıza, İlçe Sağlık Müdürlüğü’müze, Orman İşletme Müdürlüğü’müze, Ünye Ticaret Borsa’mıza, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığımıza, Proje koordinatörlerimize, projede öğretici olarak katılan değerli akademisyenlerimize ve öğretmenlerimize ve projeye katılan öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi

Programa Ünye Belediye Başkanvekili Ali Kemal Mehel, Ünye Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Ünye Orman İşletme Müdürü Ömer Akça, Saadet Partisi Ünye ilçe Başkanı Özgür Şahin, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Açık Hava Basın Müzesi ile Rüsumat No:4 Gemisi Müzesini Ziyaret Etti 

Vali Muammer Erol, Turizm Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Bilal Köyden Açık Hava Basın Müzesi ile …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir