https://www.unyegundemhaber.com/

İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı İle Kaymakamlar Toplantısı Kabadüz’de Yapıldı

İl’in genel güvenlik, asayiş ve trafik durumunun değerlendirildiği ‘İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı ile İlçelerin sorunlarını, ihtiyaçlarını, yatırımlarını ve projelerini değerlendirmek amacıyla her ay düzenli olarak yapılan ‘Kaymakamlar Toplantısı’, Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında Kabadüz İlçemizde gerçekleştirildi.

Kabadüz Merkez İlkokulu/Ortaokulu’nu Ziyaret Etti

Vali Tuncay Sonel, toplantı öncesi Kabadüz ilçemizde ziyaret ve temaslarda bulundu. Her Pazartesi sabahı okul ziyareti yaparak mesaisine başlayan Vali Sonel, Kabadüz ilçemizdeki programında da bu uygulamasını sürdürerek, Kabadüz Merkez İlkokulu/Ortaokulunu ziyaret etti. Okul Müdürü Ali Osman Kuru’dan eğitim çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. Öğretmen ve öğrencilerle sohbette bulunarak, yeni eğitim-öğretim yılında başarı dileğinde bulundu.

Vali Sonel, Kabadüz Merkez İlkokulu/Ortaokulu’nu ziyaretinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından finanse edilen Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik (FETEMM) Atölyesi’nin açılışını da gerçekleştirdi.

Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik (FETEMM) Atölyesi’nin açılışında bir konuşma yapan Vali Sonel, “Yeni haftaya Kabadüz İlçemizde geleceğimizin teminatı çocuklarımızla birlikte başlıyoruz. Böyle güzel bir teknoloji atölyesini ilçemize kazandıran DOKAP Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Açılışını yaptığımız atölye güzel bir çalışmanın soncu. Çocuklarımıza, gençlerimize faydalı olacaktır. Çocuklarımızın içerisinden Nobel ödüllü Aziz Sancarlar, Selçuk Bayraktarlar çıkacaktır. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

Önemli bir eksiklik olan Atölyenin ilçeye kazandırıldığını söyleyen Kaymakam Yasin Şahin, “Öğrencilerimiz bilim ışığında ülkemiz ekonomisine ve refahına katkı sağlayacaktır” derken, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ise, “Böyle güzel bir projenin açılışında ve her zaman yanımızda olan desteklerini, katkılarını bizlerden esirgemeyen Valimiz Sayın Tuncay Sonel’e teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Açılışta söz alan DOKAP Başkanı Hakan Gültekin de, “DOKAP idaresi olarak, özellikle çocuklarımıza nasıl dokunabiliriz? Nasıl geleceğe hazırlamakla ilgili atölyeler hazırlayabiliriz? noktasından hareketle projeye destek vererek FETEMM Atölyemizi çocuklarımızla buluşturduk. Ordu’muzda çok gayretli bir Valimiz var. Ordu’muzun her aşamasındaki gelişmesi, kalkınmasıyla ilgili projeleri, yatırımları yakından takip ediyor. Herkes el ele verdiğinde güzel şeyler ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

Vali Sonel, fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinleri arasında ilişki kurarak öğrenmenin bütüncül bir yaklaşım ile gerçekleştirilmesini amaçlayan FETEMM Atölyesini gezerek, atölyede hazırlanan projeler hakkında detaylı bilgi aldı.

Kaymakamlığı ve Belediyeyi Ziyaret Etti

Daha sonra Kabadüz Kaymakamlığına ziyarette bulunan Vali Sonel, Kaymakam Yasin Şahin’den ilçenin sorun ve ihtiyaçları konusunda bilgi aldı. 

Vali Sonel, Kabadüz Belediye Başkanlığını da ziyaret ederek, Belediye Başkanı Yener Kaya’dan belediyenin ilçedeki hizmetleri, çalışmaları, projeleri hakkında bilgiler aldı. 

Vali Tuncay Sonel, Belediye Başkanlığı ziyaretinde “Arşiv Belgelerinde Kabadüz ve Çambaşı Sergisi”nin açılışını yaptı. Osmanlı’dan bugüne alınan kararların yer aldığı resmi evraklar ve ilçenin o döneme ait fotoğraflarının yer aldığı sergi ilgiyle gezildi. Vali Sonel, serginin açılışında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kabadüz Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini Ziyaret Etti

Kabadüz Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini de gezen ve üretilen doğal ürünlerle ilgili Kooperatif Başkanı Rabia Aydın’dan bilgi alan Vali Sonel, kadın kooperatiflerinin önemine dikkat çekerek, kadınlarımız tarafından üretilen el emeği ürünlerden de satın aldı.

Kaymakamlar Toplantısı ile İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısını Gerçekleştirdi

Vali Tuncay Sonel, Kabadüz Kaymakamlığı ile Kabadüz Belediye Başkanlığı ziyareti sonrasında Çambaşı Kayak Tesislerine geçerek, ‘Kaymakamlar Toplantısı’ ile ‘İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

Vali Tuncay Sonel, ‘Kaymakamlar Toplantısı’ ile ‘İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı’nın ardından Kabadüz Kaymakamlığı Yokuşdibi Jandarma Karakol Komutanlığı Çambaşı Geçici Asayiş Noktası ile Çambaşı Yaylasının bütün güzelliklerine ve manzarasına hakim bir konumda inşaa edilen 1850 rakımda 4 mevsim hizmet veren Çambaşı Doğa Tesislerini gezerek bilgi aldı.

Çambaşı Yaylasındaki Esnafları Ziyaret Etti

Vali Sonel, Çambaşı Yaylasının merkezinde bulunan esnafları da unutmayarak, her esnafı ayrı ayrı ziyaret etti, sohbette bulundu. Onların dertlerini, sorunlarını dinledi. Esnaflara bol ve bereketli kazanç dileğinde bulunan Vali Tuncay Sonel, yöre esnafından çeşitli gıda ürünleri satın alarak, beraberinde bulunan Kaymakamlara ikramda etti.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…

Meçhul Asker Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…Daha önce İlçe Müftülüğümüze …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir