https://www.unyegundemhaber.com/

KIRLANGIÇ YAVRUSU TEKRAR ANNESİNE KAVUŞTURULDU

Ordu’nun Ünye İlçesinde , bir işyerinde duyarlı vatandaşlar tarafından bulunan yavru kırlangıç tekrar annesine kavuşturuldu.

 Kaledere Mahallesinde Modda Butik Çalışanları Nazlıcan Solmaz ve Berna Kaftanoğlu  hareketi kısıtlı ve uçamayan bir kuş buldu.Ebabil sandıkları kuşu Daha sonra  112 acil çağrı merkezine  ihbar etti. DKMP Ünye Şefi Saygın Yıldırım tarafından kırlangıç yavrusu olduğu tespit edilen yavru kuşun arastada yuvası araştırıldı.  Arasta esnaflarından Alper Argan’nın yardımıyla kırlangıç yavrusunun yuvası tespit edildi. Kırlangıç yavrusu Kaledere Mahallesi’ndeki eski hamamın üzerindekİ yuvasına tekrar bırakılarak annesine yeniden kavuşturuldu.

              Doğa Koruma Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım Yaptığı bilgilendirmede :

            ”Uçamayan  yavru bir kuşla karşılaşılması halinde  eğer yarası yoksa bulunduğu çevrede yuvası   olup olmadığının araştırılması gerekir. Maalesef Vatandaşlarımız  derhal bu yavru kuşların yardıma ihtiyacı olduğunu varsayarak kuşları bulundukları yerden alıyor ve bir karton kutuya koyuyorlar. bu minik yavruları kurtarmak için evlerine veya düşünebilecekleri en yakın veteriner kliniğine götürüyorlar.

Ne yazık ki, bu nezaket ve iyi düşünce muhtemelen iyilik yapmaktan daha ziyade yavru kuşa  daha çok zarar veriyor . Ailesi ile büyüyen yavru kuşların hayatda kalma şansları daha yüksek oluyor.” dedi

        

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

TÜRKİYE-GÜRCİSTAN DOSTLUĞU ÜNYE’DE TAÇLANDI

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Gürcistan Parlamentosu üyeleriyle Ünye’de buluştu. Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’nin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir