SMM Turgay Karabulut’tan Esnaf Odasına Sitem

ENFLASYON VE KÜÇÜK ESNAF İLİŞKİSİ, ENFLASYON KÜÇÜK ESNAF VE KÜÇÜK ESNAF ODALARININ ENFLASYON KARŞISINDA TUTUM DAVRANIŞI HAKKINDA;
Mali müşavirlik hizmeti verdiğim bir çok mükellef durmadan arayıp duruyor esnaf kefalet aracılığı ile çekmiş olduğumuz kredilerin faiz oranları yüzde yüz arttı şimdi ne yapabiliriz diye. Tabiki cevap yok haliyle yüksek enflasyon döneminde maliyetler arttığı için paranın değeri düştüğü için arttırılmış olan oranlar bile devede kulak, lakin öz eleştiri yapmadan geçmek istemiyorum! Tabiki Soru 1. Bu krediler dağıtılırken gerçek ihtiyaç sahibi ve kullanım yerleri tespit edildimi? Soru 2. Bu kredileri devletin bankalarından alanlar yine o devletin bankalarına kur korumalı mevduat diye geri yatırıldımı? Yani çekmiş oldukları bu kredileri kazanç kapılarında değilde başka türlü değerlendirildimi? Bunu bir gelir kaynağı olarak kullananlarla ihtiyaç sahibi ayrımı yapıldımı? Açıkcası sorular peşi sıra geliyor aklıma!
Bu gün hizmet verdiğim bir müşterim arıyor; Turgay bey Terziler Odası Adına Ankara’dan arıyorum. Esnaf Odaları Ankara Avukatı: 3.000,00 ( Üçbin Tl) borcunuz var. Ödeme yaparsanız bir problem yok ödeme yapmassanız kanuni müeyyidelere başlayacağız!
İLGİNÇ TABİKİ! NEDEN İLGİNÇ KÜÇÜK BİR ESNAFIN BAĞLI OLDUĞU TERZİLER ODASININ BİRKEZ NEYE İHTİYACIN VAR DİYE SORMADAN BİR YILLIK AİDAT BORCU VAR DİYE TEHDİT VARİ AVUKAT TARAFINDAN ARATILMASI!
ŞİMDİ KENDİ KENDİME SORUYORUM BİR MALİ MÜŞAVİR OLARAK: BU ESNAF ODALARI KAYITLI OLDUĞU MÜKELLEF İÇİN NE YAPMIŞLAR. ŞİMDİ HERKESE SORUYORUM HANGİ ESNAF ODASINDAN SEÇİMLER HARİÇ BİR KEZ ARANIP NE DERDİNİZ VAR? BİR SORUNUNUZ VARMI? İŞLERİNİZİ GELİŞTİRMENİZ İÇİN BİZİM ÖNERİMİZ ŞU, SİZİN BEKLENTİNİZ VARMI BİZDEN? TABİKİ YANIT YOK.
ERİNMEDİM GİTTİM TERZİLER ODASINA VE SORDUM BÖYLE BİR OLAY GERÇEKLEŞMİŞ ÜÇ BİN TL İÇİN MÜKELLEF ARANMIŞ NEDİR BU (AKLIMA DOLANDIRICILIK VAKASI GELDİĞİ İÇİN GİTTİM TABİKİ) ALDIĞIM CEVAP ŞU ESNAF ODASI FEDERASYONU KAYITLI OLAN ESNAFLARIN BORÇLARINI TAKİBE ALDI!
ÇOK İLGİNÇ DEĞİLMİ ESNAF İÇİN HİÇBİR ŞEY YAPMAYAN ESNAF KURULUŞLARI AİDAT ÖDEYEMEN ESNAFI TEHDİT VARİ AVUKAT TARAFINDAN ARATIYOR. ÇAKALLIĞIN DANİSKASI

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

OSKİ BAYRAM TATİLİNDE DE İŞ BAŞINDA

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), abonelerinin mağduriyet yaşamaması için Kurban …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir