https://www.unyegundemhaber.com/

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ULUSAL STAJ PROGRAMINA TAM DESTEK

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ULUSAL STAJ PROGRAMINA TAM DESTEK

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından başlatılan Ulusal Staj Programı’na Ordu Büyükşehir Belediyesi de tam destek verdi.

Gençlerin fırsat eşitliği çerçevesinde ve liyakat esaslarına uygun olarak kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarınca sunulan staj olanaklarından faydalanmasını sağlamak adına başlatılan Ulusal Staj Programı’na son başvuru tarihi ise 18 Ocak 2023.

SON TARİH 18 OCAK 2023

Şeffaf, izlenebilir ve yenilikçi bir değerleme yöntemi ile gençlerin istihdam edilebilirliklerinin arttırılması, kariyer olanaklarına erişimde fırsat eşitliğinin desteklenmesi, staj olanaklarına ilişkin zorunluluk gerektiren teknik bölümlerle sınırlı kalmayıp tüm bölümlere yaygınlaştırılması hedefi doğrultusunda başlatılan staj programına başvurular ise 18 Ocak 2023 tarihinde sona erecek. Başvuruların tamamlanması ardından adaylar arasından seçmeler yapılacak.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Türkiye, KKTC ve yurt dışında üniversitelerde eğitimine devam eden ve not ortalaması 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olan;

Örgün eğitim veren lisans programlarının 2. 3. veya 4. sınıf öğrencileri (tıp fakültesi ve öğretmenlik bölümleri hariç),

Örgün eğitim veren ön lisans programlarının 1. veya 2. sınıf öğrencileri ve

Yurt dışındaki üniversitelerde, not ortalaması 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olan yüksek lisans/doktora eğitimine devam eden Türk Vatandaşı veya Mavi Kart sahibi öğrenciler başvuru yapabilecek.

Öte yandan genel not ortalamaları henüz netleşmemiş olduğu için, başvuru döneminde ön lisans 1. sınıf öğrencilerinden bu şart aranmıyor ancak staj tarihinde not ortalamasının 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olması bekleniyor.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Programa başvuru yapmak isteyen öğrencilerin Kariyer Kapısı’ndan Ulusal Staj Programı’na e-Devlet ile giriş yaptıktan sonra e-Devlet aşamasını gelen bilgileri kontrol edip onaylayarak tamamlaması ve Başvuru Formunu her bir soruda belirtilen kriterlere göre doldurarak başvurusunu tamamlaması gerekiyor. Başvuru süreci kapandıktan sonra ise işverenlerden gelen teklifleri incelemesi gereken öğrencilerin istediklerini kabul etmek için Kariyer Kapısı’nı düzenli olarak takip etmeyi ihmal etmemesi gerekiyor.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir