https://www.unyegundemhaber.com/

ORDU’DA ALTI AYLIK TRAFİK RAPORU YAYINLANDI

Her yıl ülkemizde trafik kazalarında ortalama 5.000 (Beş bin) kişi hayatını kaybederken 288.000 (İki yüz seksen sekiz bin) kişi yararlanıyor.

Ordu ili genelinde Trafik Jandarması sorumluluk bölgesinde 2023 Ocak-Haziran dönemde (5) ölümlü, (127) yaralanmalı olmak üzere toplam (132) trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 5 sivil yol kullanıcısı hayatını kaybetti, (280) sivil yol kullanıcısı ise yaralandı.

Ordu İl Jandarma Komutanlığınca ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarını azaltmak için sabit, seyir, radarla hız ve DRONE ile havadan trafik denetim ve kontrollerine aralıksız devam ediyor.

Trafik kazalarını önlemek ve vatandaşlarda trafik bilincinin oluşmasını sağlamak amacıyla;

2023 yılı Ocak-Haziran dönemi içerisinde Ordu İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde trafik kazalarının önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde (241.035) araç kontrol edilerek çeşitli suçlardan aranan (101) şahıs ile hacizli yakalamalı olarak aranan (67) araç yakalandı, trafik kural ihlalinde bulunan (336) araç sürücüne hatalı sollamadan, (898) araç sürücüsüne hız sınırlarını aşmaktan, (443) araç sürücüsüne seyir halinde cep telefonu ile konuşmaktan, (523) araç sürücüsüne Emniyet Kemeri kullanmamaktan, (406) araç sürücüsüne sürücü belgesiz araç kullanmaktan, (130) araç sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan işlem yapıldı. Denetimler esnasında (1.288) araç trafikten men edildi.

(7.556 ) Okul Servis Aracı kontrol edildi, yönetmeliğe uygun olmayacak şekilde servis taşımacılığı yapan (63) araç sürücüsü hakkında cezai işlem uygulandı.

Ayrıca 2023 Ocak-Haziran döneminde (268) saat DRONE” cihazı ile özel denetim faaliyeti icra edilmiş olup,

(9) araç sürücüsüne seyir halinde iken cep telefonu ile konuşmaktan,

(10) araç sürücüsüne emniyet kemeri kullanmamaktan,

(8) araç sürücüsüne muayenesi yapılmamış bir araçla trafiğe çıkmaktan,

(3) araç sürücüsüne geçmenin yasak olduğu yerlerde önündeki aracı geçmek olmak üzere toplam (30) araç sürücüsüne yasal işlem yapıldı ve (8) araç trafikten men edildi.

Trafikte farkındalık oluşturulması kapsamında ise (14.085) sivil yol kullanıcısı ile (5.848) öğrenciye trafik eğitimi verildi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

28 İLDE FETÖ OPERASYONU

28 İLDE FETÖ OPERASYONU İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara merkezli Ordu dahil 28 ilde FETÖ’nün …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir