https://www.unyegundemhaber.com/

SPOR OKUL BAŞARISINI ARTIRIYOR!

Açtığı futbol kulübünde yüzlerce çocuğa spor yapma ortamı sağlayan Beden Eğitimi Öğretmeni Metin Tamtürk, sporun çocukların okullarındaki derslerinde daha başarılı olmalarını sağladığını belirtti.

Çok büyük bir yanılgı ile sporun okul başarısını olumsuz yönde etkilediğini düşünen velilerin çocuklarını futbol kulüplerine göndermek istemediğini gördükleri için çocuklar adına üzüldüklerini belirten Ünye Futbol Kulübü Başkanı Metin Tamtürk, her yıl olduğu gibi bu eğitim-öğretim yılında da LGS sınavı sonucunda birçok futbolcu adayı lisanslı sporcu öğrencilerinin Fen Lisesini kazandığını ifade etti.

Fiziksel anlamda daha aktif olan öğrencilerin, akademik başarılarının da daha yüksek olduğunu, velilerin sporun dersleri olumsuz etkilediği yönündeki yanılgıdan vazgeçerek çocuklarını sosyal faaliyetlere yönlendirmeleri gerektiğini belirten Tamtürk açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Bir eğitimci olarak her zaman aynı ifadeyi kullanıyorum. Önce eğitim, sonra öğretim. Ne yazık ki ülkemizdeki eğitim sisteminin ortaya çıkardığı sınav sonucu odaklı iklim bu noktada işimizi oldukça zorlaştırıyor. Bugüne kadar yapılan tüm araştırmalar sporun çocukların hem akademik hem de sosyal gelişimine olumlu etkilerini ortaya koysa da en çok karşılaştığımız ifade -hocam çocuğumuzun dersleri aksar diye spora göndermek istemiyoruz- Bu beni gerçekten çok üzüyor. Yıllardır öğretmen arkadaşlarımız ile bunun mücadelesini veriyoruz. Ne yazık ki bu konuda yalnız kaldığımızı, gereken desteği göremediğimizi de yine üzülerek belirtmek istiyorum.

-5 sporcu öğrencimiz Fen Lisesini kazandı!-

En yakın örnek bu sezon aktif futbol oynayan beş çocuğumuzun Fen Lisesi’ni kazanmış olmasıdır. Ki başka birçok spor kulübünde aktif spor yapan çocuğumuzun, gencimizin de LGS sınav sonucuna göre okullara yerleştiğini görüyoruz. Çocuğun cinsiyeti, sosyoekonomik durumu, okul ortamı gibi durumlar da okul başarısında etken faktörlerden olsa da en önemli farkın spor yapan çocuk ile yapmayan çocuk arasında olduğu yapılan araştırmalar ile ortaya koyulan bir gerçek. Bu anlamda Fen Lisesini kazanan sporcularımız Kıvanç Kılıç, Tanercan Hatipoğlu, Göktuğ Gündüz, Ege Taşkın, Kaan Köroğlu’nu tebrik ediyorum. Güzel bir örnek oldukları için de ailelerine ve kendilerine teşekkür ediyorum.

-Spor motivasyonu, öz disiplini ve stratejik düşünmeyi geliştirerek, öğrenmeyi kalıcı hale getiriyor.-

Öncelikle şu gerçeğin altını çizmek gerekiyor. Çocuğun sağlıklı büyümesi, gelişmesi ve derslerindeki başarısı için mutlaka bir spor branşında aktif olmasının sağlanması şart. Her çocuğun severek yapabileceği bir spor branşı mutlaka vardır. Ebeveyn olarak yapılması gereken, çocuğun bunu keşfetmesini sağlamak ve daima arkasında durmak. Bu konuda son yıllarda duyarlı olan velilerin sayısı artmış olsa da toplum genelinde yeterli düzeyde değiliz. En basit ifade ile egzersizin beyne daha fazla kan ve oksijen gitmesini sağladığı; stresi azalttığı ve duyguları dengelediği, böylelikle kişinin zihinsel sisteminde gelişim sağladığının bilinmesi gerekiyor. Dikkat ve konsantrasyon gelişimine katkıda bulunduğunu ki günümüzde çocukların en büyük problemlerinin başında dikkat sürelerindeki azalma geliyor, çocuğun toplum içerisinde kendini daha kolay ifade etmesini ,ezbere değil düşünerek hareket etmesini sağladığını belirtmemiz lazım.

  • Dünya genelinde çocuklar için spor etkinliklerinde artış var-

Günümüzde çocuklara yönelik sportif etkinliklerin artması, çocukların psiko-sosyal gelişiminde ne kadar önemli bir yere sahip olduğunun bir göstergesi. Çocukların gerek psikolojik, gerekse sosyal bakımdan gelişmelerinde oyunla birlikte sporun önemli bir yeri var. Çünkü çocuk bu faaliyetlere katılırken grup içerisinde hareket etmeyi, kazanmayı veya kaybetmeyi, kurallara uymayı öğreniyor. Bunlardan en önemlisi kendine güven duygusunu kazanması. Biz kulüp olarak Ünye dışında yapılan turnuvalara katılıyoruz. Amacımız spor sayesinde çocuklarımız birçok farklı ortamda, farklı düşünceden ve farklı kültürden yaşıtlarıyla bir araya gelerek etkileşimde bulunması. Bu sayede kendilerini ifade edebilecek ortamı yaşayarak gelişimlerine katkı sağlamış oluyoruz. Sporcu öğrencilerimiz antrenman programlarını uygularken, günlük sorumluluklarla iyi bir denge kurmaları gerektiğini de biliyorlar. Gününü tamamıyla programlayarak hareket etmeleri gerekiyor” dedi.

-Velilerden Teşekkür-

Fen Lisesi kazanan sporcu öğrencilerden Göktuğ Gündüz’ün velisi Uğur Gündüz oğlunun okul başarısında sporun önemli bir etken olduğunu söylerken açıklamalarına şu şekilde devam etti; “Oğlum ders çalıştığı için stresinin arttığı ve bunaldığı her zaman futbol ile kendini mutlu etti. Daha istekli çalışarak da bu sonucu başardı. Bu başarıyı okulun, kulübün hepimizin ortak başarısı olarak görüyorum. Ayrıca benzer sürece girecek olan öğrencilerimize bir eğitimci olarak futbolun öğrencilerin yoluna bir engel değil, yolunu aydınlatan bir faktör olduğunu belirtmek isterim” derken bir başka veli Oğuzhan Kılıç da oğlu Kıvanç Kılıç’ın yıl boyunca antrenmanları aksatmadığını, birçok resmi maçta forma giyerek takım arkadaşları ile birlikte olurken derslerine de çalıştığını belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Planlı bir çalışma ile iki tarafta da başarılı olduk. Futbol çocukların nefes aldığı yer oldu. Eğer yine spor sınava engel diyen olursa ben de yine bir eğitimci olarak bu işin öyle olmadığını artık rahatlıkla söyleyebiliriz diyorum. Yıllardır birçok sporcu öğrencimizi basketbol olsun, voleybol olsun nitelikli okullara gönderdik. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Ben herkesin emeğine sağlık diyorum” dedi.

Kendilerine bu konuda destek veren tüm velilere teşekkür eden Ünye Futbol Kulübü Başkanı Metin Tamtürk tüm öğrencilere yeni eğitim-öğretim yılın için de başarılar diledi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

“Ünye, Çanakkale Zaferi’nin 109. Yılında Şehitleri Anma Töreniyle Bir Araya Geldi”

Ünye, ulusumuzun tarihi zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi’nin muhteşem kahramanlarını anmak için bir araya geldi. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir