https://www.unyegundemhaber.com/

ÜFK ALT LİGLERDE FIRTINA ESTİRİYOR

ÜFK ALT LİGLERDE FIRTINA ESTİRİYOR

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından organize edilen U-14, U-12 ve U-11 ligleri devam ederken şu ana kadar oynadığı maçları kazanmayı başaran Ünye Futbol Kulübü tüm gruplarda yenilgisiz lider durumda bulunuyor.

   U-14 Ligi B grubunda ligin ilk yarısında Fatsa Belediyespor’u deplasmanda 4-0 mağlup eden mavi-siyahlılar ikinci hafta mücadelesinde konuk ettiği Fatsa Anadoluspor’u 2-0’lık skorla geçmeyi başarmıştı. Ardından oynadığı maçlarda Gençlerbirliği takımını 8-1 ve Ünye 1957 Spor karşılaşmasını 8-0 ile kazanan Ünye Futbol Kulübü , Fatsa Yaşamspor engelini de 5-0’lık net bir sonuçla aşmasını bildi. Ligde ilk yarının son karşılaşmasında da Korgan Anadolu takımına da şans tanımadan 3-0 mağlup eden Ünye Futbol Kulübü ligin ilk yarısını namağlup lider bitirmeyi başarmıştı. U-14 Liginde ligin ikinci yarısına da kaldığı yerden devam eden mavi-siyahlı kramponlar ikinci devrenin ilk maçında Fatsa Belediyespor’u 4-1 devirirken bir sonraki maçta ligdeki en yakın rakibi konumunda bulunan, nefesini ensesinde hissettiği Fatsa Anadoluspor’u deplasmanda 4-0’lık flash bir sonuçla yenmeyi başardı. Son olarak 10. Hafta mücadelesinde Gençlerbirliği’ni 6-1 mağlup etmeyi başaran Ünye Futbol Kulübü U-14 liginde oynadığı 9 maçı da kazanarak 27 puanla en yakın rakibinin 6 puan önünde play-off lara emin adımlarla ilerliyor.

    U-12 Ligi A grubunda Gençlerbirliği’ni 2-1, Kartalspor’u 5-0, Fatsa Belediyespor’u 6-0, Fatsa Yaşamspor’u 5-1, Fatsa Anadoluspor’u 4-1 ve Ünye 1957 Spor’u da ligin ilk yarısının son maçında 8-0 mağlup eden mavi-siyahlı küçük fırtınalar kayıpsız girdikleri ilk yarıyı 18 puanla lider tamamlamayı başardılar.

     U-11 Ligi A grubunda ise ilk maçında Fatsa Belediyespor’u 6-2 mağlup ederlerken ikinci maçlarında Ünye 1957 Spor’u 6-0 ve son oynadıkları maçta Fatsa Yaşamspor’u 10-0 yenmeyi başaran Ünye Futbol Kulübü’nün minikleri 9 puanla grubunda lider durumda bulunuyor.

-Tamtürk; “Çocuklarımız ışık saçıyor”-

Tüm gruplarda yenilgisiz ve lider konumda bulunan mavi-siyahlıların bu başarılı görüntüsü ile gurur duyduklarını ifade eden Ünye Futbol Kulübü Başkan Metin Tamtürk açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Eylül ayında pandemi şartlarında başladığımız sezonda zorlu bir periyot içerisinde yolumuza yılmazdan devam ediyoruz. Kendi yetiştiğimiz çocuklarımız ile oluştuduğumuz A takımımız ile 1. Amatör ligde oldukça başarılı maçlar çıkaran gençlerimiz play-off oynama başarısı gösterdiler. Bu benim için şampiyonluk kadar kıymetlidir. Bu anlamda başta Hakan Kenanoğlu hocamız olmak üzere tüm gençlerimizi tebrik ediyorum. U-18 liginde ise gençlerimiz ile derece yaparak il ikincisi olduk. U-13 takımımız ile TBMM 23 Nisan Turnuvasında il şampiyonu olarak katıldığımız Karadeniz Bölge müsabakalarında ise Grup Birinciliği elde ettik. Türkiye yarı finallerinde son maçta kaybederek Türkiye ilk sekizine kalacak olmanın kapısından döndük. Bu da çok büyük bir başarıydı ve yine başta Aykut Kaygusuz hocam olmak üzere tüm çocuklarımızı kutluyorum. Halihazırda devam eden U-14, U-12 ve U-11 liglerinin tamamında takımlarımız oynadıkları tüm maçlarda galibiyetler elde ederek, puan kaybı yaşamadan yenilgisiz lider olarak yollarına devam ediyorlar. Onların bu saha içinde futbol anlamında ortaya koydukları performansta bizleri gururlandırıyor. Sahalarda ışık saçıyorlar. Amacımız onları geleceğe başarılı bir sporcu olarak yetiştirmenin yanında bu vatan için faydalı bir nesil olarak da yetişmelerini sağlamak” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir