https://www.unyegundemhaber.com/

ÜFK BAŞKANI TAMTÜRK, KULÜBÜN FALİYETLERİNİ ANLATTI

Ünye’de futbol altyapısında çocukları ve gençleri eğiterek futbol camiasına hazırlayan Ünye Futbol Kulübü’nün yönetimi, Ünye’de faaliyet gösteren basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi. Kulüp Başkanı Metin Tamtürk kahvaltı programı sonrası kulübün faaliyetlerinden bahsederek, gelecek yıl A takım kurarak amatör ligde mücadele etmek istediklerini söyledi.

Cumartesi sabahı Ünye Yüzüncü Yıl Restaurant’ta basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya gelen ÜFK Yönetimi adına konuşan Başkan Metin Tamtürk çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Amacımız Futbolcularımızı Geleceğe Taşımak”

Gençleri futbol alanında geleceğe hazırlamak için mücadele ettiklerini belirten Tamtürk, “Aslında biz bugün bir basın açıklaması değil de daha çok İlçemizin değerli basın mensuplarıyla sohbet amacıyla bir araya gelmek istedik. Elde ettiğimiz başarılar değerli basınımızın katkılarıyla oldu. Sizlerin sayesinde sesimizi duyurabildik. Çocuklarımızı tanıtabildik. Kulübümüz Türkiye’de tanınan saygı gören bir alt yapı kulübü oldu. Buralara gelmek kolay olmadı. Bu noktadan sonra yolumuza devam etmek için daha çok çaba  göstermemiz gerekiyor. Her zaman daha fazlasına ihtiyacımız var. Şu anda yönetim kurulu arkadaşlarımızı tanıtmak istiyorum. Ben Metin Tamtürk Kulüp Başkanıyım, Mustafa Duman kendisi İş İnsanı ve Kulübümüzün As Başkanıdır Mine Duman Hanımefendi Yönetim Kurulu Üyemiz kız takımımızdan sorumlu yönetici arkadaşımız.  Şinasi Gür Kulübümüzün genel sekreteri kendisiyle uzun yıllardır beraberiz. Onun haricinde Müfit Tamtürk Kulübümüzün genel kaptanı, Ahmet Büyüksarı Ünye’mizin değerli bir İş İnsanıdır. Bizim burada amacımız bu arkadaşlarımızla beraber oyuncularımızı futbol anlamında geleceğe taşımak. Oyuncularımızı hem karakter hem de sporcu olarak iyi noktalara taşımak” diye konuştu.

“A Takım Olarak Yolumuza Devam Edeceğiz”

Artık sadece altyapı kulübü olarak değil A takım olarak da müsabakalara katılmak istediklerini ve çalışmalarını bu doğrultuda sürdürdüklerini belirten Tamtürk, “Bugün Türkiye Futbol Federasyonun düzenlemiş olduğu U-11 alt yaş gruplarından U-19’a kadar tüm müsabakalarda mücadele ediyoruz. Ordu’da bunu yapabilen sayılı kulüplerden biriyiz. Sadece 1 takımın ulaştığı yerde biz 8 altyapı takımımızla mücadelemizi veriyoruz. Bugün bir Ordu’ya gidiş geliş maliyeti bile azımsanmayacak düzeydedir. Bu anlamda çok büyük bir yükün altındayız. Bu noktada yönetim kurulu üyelerimiz, velilerimiz ve iş insanlarımız sayesinde belli bir noktaya geldik. Biz artık kendi çocuklarımızla beraber bir A Takım yapma düşüncesindeyiz. Amacımız birinci amatör kümeye çıkmak ve hedeflerimize ulaşmak. Çok iddialı konuşmak istemiyorum ama geleceğe dair ses getirecek düşüncelerimiz var. Artık Ünye Futbol Kulübü altyapı olmaktan çıkacak ve A Takımı olarak yoluna devam edecek. Yetiştirdiğimiz oyuncuları Ülkemizin takımlarına gönderdik ve önlerini açtık” ifadelerini kullandı.

“Ordu’ya Şampiyonluk Kupası Getirmek İstiyoruz”

Ordu iline ülke genelinde şampiyonluk kupası getirmek gibi bir hedefleri olduğunu söyleyen Kulüp Başkanı Metin Tamtürk, “A Takımımızla ilgilenecek arkadaşımız Mustafa Duman Beyefendi olacak. Artık kızlarımızın da futbola bakış açısı farklı. Bu yıl kulübümüzde kız takımı oluşturduk ve hazırlıklarını yapıyorlar. Onlarda büyüdükçe inşallah zamanı geldiğinde A Takımı seviyesinde mücadele ederiz diye düşünüyorum.  Çocukluğumdan beri gazeteciliği ve basını çok severim. Hep köşe yazıları okurum. Spor sayfalarından kestiğim küpürler var ve benim için çok değerli. Basının bizim işimizdeki değerini çok iyi bilenlerdenim. Biz gerçek anlamda sizlerle beraber olmak istedik. Geçen yıl Kayseri’yi yenerek finallere çıktık. Yaptığımız işin biz bile farkında değildik. Tecrübemiz olsaydı ilk dört takımın yanında yer alacaktık. Oyuncularımız bizle kalmak istedi. Hedeflerimize ulaşmak istiyoruz. U-15 Liginde finallerde derece yapıp Ordu’ya bir şampiyonluk kupası getirmek” sözleriyle iddialı olduklarını söyledi.

“Çocukları Sporla Tanıştırmaya Çalışıyoruz”

Hem maddi hem de manevi olarak zor şartlarda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Tamtürk, “Bizim olayımızın iki yönü var. Bir futbol okulumuz ve kulübümüz var. Bu yaptığımız çalışma aslında örnek bir çalışma. Ünye’de olimpiyat halı saha var. Orada 5 ile 10 yaşındaki çocuklarımızı sporla tanıştırıyoruz. Çocuklarımız orada eğlenirken yetenekli olan çocuklarımızı 11 yaşından itibariyle Kulübümüze davet ediyoruz. Biz o halı sahaya bir ücret ödüyoruz. Tabi ki bunun için velilerimizden para topluyoruz. Bizim orada çalışan antrenörlerimiz var. İmkanımızın doğrultusunda çocuklarımızı sporla tanıştırmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Tamtürk’ün ardından As Başkanı Mustafa Duman da konuşmasında, “Aslında Metin Hocam gerekli olan bütün her şeyi söyledi. Uzun süredir faaliyet gösteren Ünye Futbol Kulübü başarı gösteren oyuncularımızla ileriye yönelik bir A Takımı kurmak için çaba gösteriyoruz. İnşallah Bu girişim Ünye’miz için hayırlı olur.” sözleriyle gelecek sene planladıkları çalışmayı özetledi.

Kulübün yönetim kurulu ve görev dağılımı ise şöyle;
1- Metin Tamtürk – Başkan
2- Mustafa Duman – Asbaşkan (A Takım Sorumlusu)
3- Şinasi Gür – Genel Sekreter
4- Mine Duman – Başkan Yardımcısı (Kız Takımı Sorumlusu)
5- Murat Uygun – Başkan Yardımcısı
6- Fatih Çat – Başkan Yardımcısı
7- Tarık Yıldırım – Başkan Yardımcısı
8- İrfan Fıkıl – Başkan Yardımcısı
9- Mustafa Güllü-Başkan Yardımcısı
10-Ahmet Çağlar Yeşilyurt-Başkan Yardımcısı
11-Okan Kılıçarslan – Başkan Yardımcısı
12-Ahmet Büyüksarı – Başkan Yardımcısı

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1’İ AĞIR 5 KİŞİ YARALANDI

ÜNYE’DE İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1’İ AĞIR 5 KİŞİ YARALANDI Ünye Gölevi Mahallesi Devlet Sahil Yolu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir