https://www.unyegundemhaber.com/

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI URALOĞLU ORDU’YA GELDİ

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI URALOĞLU ORDU’YA GELDİ

BAKAN URALOĞLU: “ÖNCESİNDE ALINAN ÖNLEMLER SONUÇLARI CİDDİ BİR ŞEKİLDE HAFİFLETTİ”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ordu’da etkili olan sağanak yağış sonrası incelemelerde bulunmak üzere Ordu’ya geldi. Bakan Uraloğlu, alınan önlemler ile sel ve taşkın sonuçlarının ciddi bir şekilde hafifletildiğini söyledi.

Ordu’yu etkisi altına alan yağışlar ile birlikte Ordu Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar sahada çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda çalışmaları yerinde incelemek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Ordu’ya geldi. İl AFAD Merkezi’nde Bakan Uraloğlu başkanlığında Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve beraberindekiler ile Afet Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

“GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ”

Toplantıda açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, “Ordu Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz, ilçe belediye başkanlarımız ile değerlendirme toplantısı yaparak gerekli bilgileri aldık. Karayollarımızın, DSİ’mizin ve belediyelerimizin, AFAD’ımızın ekip ve ekipmanları şu anda sahada. 184 makine 296 ekip halen çalışmalarına devam ediyor. Yağışlar bitene kadar bütün ekiplerimiz sahada teyakkuz halinde olmaya devam edecek. Bu süreç bittiğinde de zararların giderilmesi noktasında gereğini yapacağız. Bu tür olayların tekerrür etmemesi noktasında neler yapmamız gerektiğini masaya yatıracağız. Esasında geçmişte aldığımız birçok önlem 2 gün içerisinde yaşadığımız taşkının sonuçlarını da ciddi bir şekilde hafifletmiştir. Bu tür yağışlarda daha az ve hiç etkilenmemesi noktasında gerekli çalışmaları yapacağız. Özellikle bazı yerlerde dere yataklarının üzerinin kapatıldığını ve su akışının sağlıklı olmadığı gibi şehri su altında bıraktığını görmüş olduk. Bunlarla ilgili de gerek Belediyemiz gerek ilgili kurumlarımızla çalışmaları yaparak bunlarında önlemlerini almış olacağız” şeklinde konuştu.

BAŞKAN GÜLER YAPILAN ALT YAPI ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Toplantının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Bakan Uraloğlu’na Ordu’da yapılan alt yapı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

SAHA İNCELEMESİ YAPILDI

Daha sonrasında Bakan Uraloğlu Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve beraberindeki heyet ile birlikte tahribat olan bölgelerde incelemelerde bulundu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1’İ AĞIR 5 KİŞİ YARALANDI

ÜNYE’DE İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1’İ AĞIR 5 KİŞİ YARALANDI Ünye Gölevi Mahallesi Devlet Sahil Yolu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir