https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE BELEDİYESİ DEPREM BÖLGESİNDE YARALARI SARMAYA DEVAM EDİYOR

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde ağır yıkımlara ve can kayıplarına neden olan deprem afetinin yaraları sarılmaya devam ediyor. İlçemizde misafir edilen afetzede vatandaş sayısı Bin 346’ya yükselirken, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Depremin ilk gününden itibaren başlattığımız çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. İlçemizde yardım ve depremzedelerin barınma sorunlarını çözerken, deprem bölgesine gönderdiğimiz iş makinaları ve ekibimizle de yaraların hızla sarılması için mücadele ediyoruz” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen iki büyük depremin üzerinden 11 gün geçerken bölgede arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra enkaz kaldırma çalışmaları da sürüyor.

Asrın afeti olarak nitelendirilen deprem nedeniyle Ünye’de Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın koordinesiyle ilk andan itibaren başlatılan yardım kampanyasında gıda, kıyafet, yakacak ve battaniyelerden oluşan yardım paketleri tırlarla deprem bölgesindeki afetzedelere ulaştırıldı. Deprem bölgesine ayrıca belediye personeli ve iş makinaları desteği de sağlandı.

“İlçemizde Bin 346 Afetzede Vatandaşımızı Misafir Ediyoruz”

Yaraların hızla sarılması için mücadele ettiklerini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Milletçe yaşadığımız asrın afeti olan depremin ilk gününden itibaren hem ilçemizde hem de deprem bölgesinde çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Afetzede vatandaşlarımızı ilçemizde yardımsever vatandaşlarımızla birlikte ağırlamaya devam ediyoruz. Şu ana kadar deprem bölgemizden ilçemizde Bin 346 afetzede vatandaşımız geldi. Ünye Kaymakamlığımız ile birlikte vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını hayırsever vatandaşlarımızla birlikte çözmeye devam ediyoruz. Bunun yanı sıra deprem bölgesine gönderdiğimiz ekiplerimiz ve iş makinalarımızla da depremzede vatandaşlarımızın yaralarının hızla sarılması için mücadele ediyoruz. Deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifa diliyorum. Birlikte yaralarımıza saracağız” diye konuştu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1’İ AĞIR 5 KİŞİ YARALANDI

ÜNYE’DE İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1’İ AĞIR 5 KİŞİ YARALANDI Ünye Gölevi Mahallesi Devlet Sahil Yolu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir