https://www.unyegundemhaber.com/

Ünye Belediyesi olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Ünye Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın başka bir programdan dolayı katılamadığı mecliste, Meclis Başkan Vekili unvanı ile Deniz Benli başkanlık yaptı.

Gerçekleştirilen Ekim ayı olağan meclis toplantısında 8 gündem maddesi ve 1 gündem dışı madde görüşülerek oylamaya sunuldu.

Bir sonraki meclis toplantısı ile 17 Ekim tarihinde olağanüstü şekilde toplanılacağı açıklandı.

Görüşülen maddeler şu şekilde oldu;

  1. Ünye belediyesi 2024 yılı Performans Programının görüşülmesi talebi. (Mali Hizmetler Müdürlüğü) (Oy Birliği İle Plan Bütçe Komisyonuna Havale Edildi)
  2. Belediye Encümeninin 04.09.2023 tarih ve 513 sayılı kararı ile onaylanmak üzere Belediye Meclisine sevk edilen 2024 yılı Ünye Belediyesi gelir ve gider bütçesinin görüşülmesi talebi.  (Mali Hizmetler Müdürlüğü) (Oy Birliği İle Plan Bütçe Komisyonuna Havale Edildi)
  3. 2024 yılında uygulanacak olan vergi, harç ve ücret tarifelerinin belirlenmesi talebi.  (Mali Hizmetler Müdürlüğü) (Oy Birliği İle Tarife Komisyonuna Havale Edildi)
  4. 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Rahvan At Yarışları ödül miktarının belirlenmesine ilişkin alınan Komisyon Kararının görüşülmesi. (Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müd.) (Plan Bütçe Komisyonu tarafından değerlendirildi ve 200 Bin Liralık Bütçe oy birliği ile onaylandı.)
  5. Nuriye Mahallesi 911 ada 27 nolu parsel imar planında Özel Proje Alanı olarak belirlenmiş olup imar planı değişiklikleri gerçekleştirilene kadar Adalet Bakanlığınca yatırım programına alınabilmesi amacıyla “Ünye Yeni Adalet Binası” yapılmak üzere Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı adına 2 yıl süre ile ön tahsis yapılması talebi. (Bilgi İşlem Müdürlüğü) (2 yıllık ön tahsis oy birliği ile kabul edildi.)
  6. Sermayesinin tamamı Ünye Belediyesine ait olan ÜNBEL DANIŞMANLIK TAAHHÜT İNŞAATSANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ için işletme finansman desteği açısından 40.000.000 (KırkMilyon)TL nakdi sermaye artırımı yapılması talebi.(Mali Hizmetler Müdürlüğü) (Sermaye artırım talebi oy birliği ile kabul edildi.)
  7. Nuriye Mahallesi 963 ada 23 numaralı, niteliği mezarlık olan taşınmazın imar yoluna isabet etmesi nedeniyle 15m en-kesitli imar yolunun yeniden düzenlenmesi şeklinde imar planı değişikliği talebi. (İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü) (Oy Birliği İle İmar Komisyonuna Havale Edildi)
  8. Çatalpınar Mahallesi 1412 nolu imar adası ile Tabakhane deresi arasında kalan imar planında park olarak arazi kullanım kararı belirlenmiş alanda 7m en-kesitli yol düzenlenmesi şeklinde imar planı değişikliği talebi. (İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü) (Oy Birliği İle İmar Komisyonuna Havale Edildi)

Gündem dışı olarak meclise sunulan ve oy birliği ile gündeme alınan madde ise şu şekilde oldu;

  • Belediyemizce işletilecek olan belediye hizmet binasında yer alan çay ocağında satılacak olan ürünlere ilişkin teklif edilen ürünlere ilişkin tarifelerin onaylanması talebi.(İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü) (Oy Birliği İle Kabul Edildi.)

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE ENGELSİZ YAŞAMA DİKKAT ÇEKİLDİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Ünye’de bir dizi etkinlik geçekleştirildi. Yüzüncü yıl mevkiinden kortej yürüyüşüyle …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir