https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA AŞURE İKRAMI

Muharrem ayı dolayısıyla Ünye Belediyesi tarafından Cumhuriyet meydanında aşure dağıtımı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, vatandaşlara aşure ikramında bulunarak Muharrem ayını tebrik etti.

Hicri yeni yılın ilk ayı olan Muharrem ayı önemli olayları bünyesinde barındırırken 10 Muharrem ise aşure günü olarak biliniyor. Aşure Günü’nde Ünye Belediyesi Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Hazırlanan aşure kazanları Cumhuriyet  Meydanı’na getirilerek vatadaşlara paketler halinde dağıtıldı.

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan ve Eski İlçe Başkanı Kenan Selim Argan’ın katılımı ile gerçekleştirilen organizasyonla 4 bin âdetin üzerinde aşure vatandaşlara ikram edildi.

BAŞKAN TAVLI, “AŞURELER VATANDAŞLARIMIZA ŞİFA OLSUN”

Aşure dağıtımında konuşan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “İslam tarihinde önemli bir yeri olan Hicri yılın aynı zamanda birinci ayı olan Muharrem ayının içerisindeyiz. Bu mübarek ayı en önemli kılan etkinliklerden bir tanesi de Aşure Günü’dür. Tabi Muharrem ayının kendi içinde barındırdığı özellikler var. Birliği, kardeşliği, hoşgörüyü ve en önemlisi de paylaşmayı aşılamaktadır. Allah (C.C) tüm bunların farkında olarak Muharrem ayını bizlere nice seneler idrak etmeyi nasip eylesin. Tüm İslam Âlemine ve memleketimize hayırlara vesile olsun. Aşure, yiyenlere şifa olsun” dedi.

Başkan Tavlı’nın konuşmasının ardından dua yapılırken hazırlanan 4 bin âdetin üzerinde aşure vatandaşlara ikram edildi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE ENGELSİZ YAŞAMA DİKKAT ÇEKİLDİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Ünye’de bir dizi etkinlik geçekleştirildi. Yüzüncü yıl mevkiinden kortej yürüyüşüyle …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir