https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE ÇINARSUYU TABİAT PARKINDA ANLAMLI ETKİNLİK

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Doğa Turizmi Faliyetleri kapsamında DKMP 11. Bölge Müdürlüğüne ait  Çınarsuyu Tabiat Parkı’nda  öğrenciler, öğretmenler ve Doğa Korma Milli Parklar personellerinin  katılımı ile  doğa eğitim etkinlikleri gerçekleştirildi.

Ünye Bahçeşehir Koleji 3-8  yaş gruplarındaki 18 öğrencilere tabiat varlıklarının korunarak gelecek nesillere aktarılması ve  doğa bilincini aşılamak  için etkinlik düzenlendi. Ünye   Bahçeşehir koleji  Beden Eğitimi öğretmeni Güneşim Kadıoğlu,  Klinik Psikolog Ayşegül İşçi,   Psikolojik Danışman Ceren Bal  gözetiminde,  Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu şube Müdürlüğü ve Ünye Şefliği personelleri tarafından Doğa Korumanın ve Biyolojik Çeşitliliğin önemi anlatılarak Çınarsuyu Tabiat Parkı tanıtıldı.

Yapılan etkinlikte okul öncesi öğrencilerine  Orman Mühendisi Seda Selen Sarı Tarafından doğanın korunması , gelecek nesillere aktarılması  bilincinin oluşturulması amacı ile  bilgilendirme yapıldı.

Doğa bilincini arttıracak oyunlar oynandı yarışmalar yapıldı. Çocukların tabiat parkındaki bitkiler ve ağaçlardan çeşitli yapraklar toplayarak ve hayal güçlerini kullanak     yaptıkları ilginç  materyallar  sanatçıları aratmadı.

   Yaraşmaları kazanan öğrencilere,   DKMP  Ordu Şube Müdürlüğü ve Ünye Şefliği tarafından  tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler DKMP Ünye Şefi Saygın YILDIRIM tarafından takdim edildi. Öğrenciler, Öğretmenler ve Doğa koruma Milli Parklar personellerin topluca yaptıkları piknikten  sonra etkinlik tamamlandı.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Ünye Nöbetçi Eczaneler 01.05.2024

Arı Eczanesi Atatürk Mahallesi, Çambaşı Caddesi No:84/A Ünye / Ordu» Aile Sağlığı Merkezi karşısı 0 (452) …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir