https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE MÜFTÜLÜĞÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KAPSAMINDA KONFERANS VERDİ

Ünye İlçe Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele kapsamında Kuran Kursları öğreticileri ve Bayan Cemaate yönelik bir konferans düzenledi.

Ünye Müftüsü Hüseyin Okuş programın açılışını yaparken, teknolojinin zararlı taraflarını bağımlılık seviyesine gelinirse ne gibi sorunların ortaya çıkacağını değerlendirdi.

Müftü Hüseyin Okuş şu açıklamalara yer verdi;

“İstiyoruz ki Ünye’de bütün bayan kardeşlerimiz bu gibi etkinliklere katılıp faydalansınlar. Teknoloji bağımlılığının hayatımızın önüne geçmesini engellemeliyiz. İnternette faydalı işlere bakıyorsak güzel ancak bunu bağımlılık seviyesine getirmek gerçek hayatımızın önüne geçer” Dedi.

“Teknoloji Canavara Dönüşmeden” Adlı sunumun da gerçekleştirildiği programda sosyal medya, bilgisayar oyunu, cep telefonu gibi araçların bağımlığa yol açtığında mücadele için neler yapılabileceği anlatıldı.

İnternetin gerçek hayata olan kötü etkisi ele alınırken teknoloji bağımlılığının önüne nasıl geçilebilir sorusu tartışılarak katılımcılarla bir fikir alışverişi yapıldı.

Bağımlılık mücadele koordinatörü Hanife Çetin yaptığı sunumda, katılımcıları bağımlılıkla alakalı bir takım teste tabi tuttu. Yapılan test sonucunda katılımcıların sosyal medya ve teknoloji bağımlığına yatkın cevaplar verdiği görüldü.

Hanife Çetin teknoloji bağımlılığı üzerine yaptığı açıklama şöyle;

“Teknolojik bağımlılıklar gündelik hayatımıza engel koyuyorsa bundan uzaklaşmamız gerekiyor. Örneğin dışarı çıkarken telefona bakıp zaman kaybediyorsak bu bağımlılığın başladığı yer demektir. Bu sorunlarla karşılaşmamak için teknoloji de kararınca kullanmamız gerekiyor” Dedi.

Hanife Çetin’in sunumu ile Konferans sona erdi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BEYAZAY DERNEĞİ’NDEN BAŞKAN TAVLI’YA HAYIRLI OLSUNZİYARET

Türkiye Beyazay Derneği Ordu İl Başkanlığı’ndan Başkan Tavlı’ya hayırlı olsun ziyareti gerçekleşti. 31 Mart Yerel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir