https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE SAHİLİNDE YAYA GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDEN AĞAÇLAR TAŞINACAK

ÜNYE SAHİLİNDE YAYA GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDEN AĞAÇLAR TAŞINACAK

YÜRÜYÜŞ YOLUNDAKİ AĞAÇ SAYISI ARTACAK

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerin çehresi değişmeye devam ediyor. Ünye ilçesinde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Ünye Devlet Sahil Yolu güzergâhındaki kaldırımları yayalar için modern hale getiriyor. Öte yandan çalışma yapılacak alanda yaya güvenliğini tehdit eden düzensiz, eksik ve formunu kaybetmiş ağaçları başka yere taşıyacak olan ekipler, güzergâhı ise daha fazla türde ve sayıda ağaçlarla donatacak.

Ordu’da altyapı, yol ve su alanında seferberlik ilan eden Büyükşehir Belediyesi, ilçe merkezlerindeki baskı beton kaldırım çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Ünye ilçesinde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri Ünye Devlet Sahil yolunda yayalar için baskı beton kaldırım çalışması gerçekleştiriyor. Ekipler bu çalışmaları yaparken yaya güvenliğini ön planda tutarak doğaya uyumlu bir şekilde hareket ediyor.

AĞAÇ SAYISI ARTACAK

1500 metrelik alanda uygulanacak çalışmada güzergâh üzerinde bulunan ağaçların düzensiz, eksik ve formunu kaybetmiş olmaları ve bu nedenle yaya güvenliğini tehdit etmesi dolayısıyla sökülmesi gerekiyor. Bu doğrultuda çalışma yürütecek olan ekipler, güzergâhta bulunan 100 ağacı ağaç sökme makinaları ile sökerek sera alanında yeniden dikecek. Sökülen ağaçların yerine 8 metre ara ile at kestanesi, ıhlamur, şeker akçaağaç ve kırmızı yapraklı akçaağaç türlerinde 125 adet ağacın dikimi yapılacak.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

KARTEGDER, BAŞKANLARLA KAHVALTIDA BULUŞTU

KARTEGDER, BAŞKANLARLA KAHVALTIDA BULUŞTU Ünye Belediye Başkanı Tavlı ve AK Parti İlçe Başkanı Alparslan, (KARTEGDER) …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir