https://www.unyegundemhaber.com/

Valimiz Sayın Tuncay SONEL’in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Valimiz Sayın Tuncay SONEL’in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Engeli olan vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve hayat standartlarını yükseltmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engeli olan kardeşlerimizin sesini duyurduğu özel bir gündür.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şuuruyla hareket eden sosyal devlet anlayışına sahip olarak engelli vatandaşlarımızın umutlarını yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba sarf edip çözümler üretmek en önemli sorumluluklarımızın başında gelmektedir. Bizler de bu sorumluluğumuzu yılın belirli gün ve haftalarında değil, her daim yerine getirmenin gayreti ve çabası içindeyiz. İlimizde tespit ettiğimiz 35.058 engeli olan vatandaşımızı şahsım, kaymakamlarımız ve çalışma arkadaşlarımızla birlikte hanelerinde ziyaret edip, hem gönüllerini alıyor, hem de varsa ihtiyaçlarını gideriyoruz. 

Engellilik, yalnızca engeli olan bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Devlet olarak bize düşen, engeli olan vatandaşlarımızın haklarını gözeterek, karşılaştıkları sıkıntıları asgari düzeye çekmektir. 

Sosyal Devlet olma anlamında dünyanın en önde gelen ülkelerinden birisi olan Türkiye Cumhuriyeti, engeli olan vatandaşlarımızın hayat şartlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi konusunda örnek gösterilecek bir konuma ulaşmış; engeli olan vatandaşlarımıza sunulan eğitim, sağlık, kültür ve rehabilitasyon hizmetlerinde büyük ilerlemeler sağlamıştır.

3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, engeli olan vatandaşlarımızın hayata katılım ve işleri başarmak yolunda gösterdikleri gayretlerden büyük mutluluk duyduğumuzu belirterek; herkesi engeli olan vatandaşlarımızın yanında olmaya davet ediyor, onlara sağlıklı, mutlu bir hayat diliyorum.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Orman Yangınları İle Mücadele Komisyon Toplantısı Yapıldı

Orman Yangınları İle Mücadele Komisyon Toplantısı Yapıldı Orman Yangınlarının Önlenmesi ve Söndürülmesinde Görevlilerin Görecekleri İşler …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir