https://www.unyegundemhaber.com/

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı

2023 Mevlid-i Nebi ve 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Ünye’de görev yapan ve emekli olan din görevlileri kahvaltıda buluştu.

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında bugün Atatürk Parkı Sosyal tesislerinde kahvaltı programı düzenlendi.

Ünye Belediyesi tarafından organize edilen programa Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye Müftüsü Hüseyin Okuş ve Ünye’nin çeşitli yerlerinde görev yapmış din görevlileri katıldı.

Emekli İmam Hatip Mehmet Gencel’in Kur-an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Emekli İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran’ın yaptığı dua ile sona erdi.

Programda konuşan Ünye Kaymakamı Ayhan Işık; ”Öncelikle bu güzel birlikteliğe vesile olduğu için Müftülüğümüzü ve Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Bu bir vefa duygusunun ifadesidir.  Esasen din görevliliği emekliliği olan bir meslek grubu da değildir. Din görevlileri topluma sürekli bir şeyler katma, toplumu inşa etme ile vazifelerini devam ettirmektedirler. Hocalarımız doğumdan ölüme kadar insanlarımızın yanındadır. Din görevlilerimize verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Emekli görevlilerimize sağlıklı ömür vefat edenlere Allahtan rahmet diliyorum.’’ Dedi.

Ünye Belediyesi Başkanı Hüseyin Tavlı;“Sizin yaptığınız bu görevin emekliliği olmadığını biliyoruz. Bundan dolayı camiler ve din görevlileri haftası aracılığı ile gününüzü tebrik ediyorum. Bizlere burada buluşmamıza vesile olan kıymetli ilçe Müftümüze de teşekkürlerimi iletiyorum. Camilerimiz yeryüzünde Allah’ın evleridir. Gökteki yıldızlar nasıl ki yeryüzünü aydınlatıyorsa camilerimiz de aynı şekilde gök rengini aydınlatmalıdır. Camilerimizin güzelliği onun sadeliğine göre ifade ediliyor. Aynı şekilde camilerimizin süsünü oluşturan da cemaatlerimizdir. Bu vesile ile hepinize yürekten teşekkür ediyorum, Allah yerlerinizi ve hizmetlerinizi kabul buyursun, iyilikleriniz amel defterleriniz de inşallah not etsin diyorum. Diye konuştu.

Ünye Müftüsü Hüseyin Okuş ise; “Önce Mevlidi Nebi haftası peşinden de Camiler Ve Din Görevlileri Haftası sebebi ile 2 haftadır yoğun bir program dâhilindeyiz. Siz değerli müftülerim, hocalarım vatanın her bir köşesinden, din, eğitim ve cami hizmetlerinde vefakâr bir şekilde hizmet verdiniz. Bugün hem size teşekkür etmek hem de bu vefanın borcunu ödemek için bir araya gelmenin keyfini yaşıyoruz. Tabi hocalarımızın önderliğinde camilerimiz, kuran kurslarımız, imam hatiplerimiz her birisi nevş-ü nema dolu. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır. İnsanların cenazelerinde, düğünlerinde, derneklerinde herkesin yanında olmak hocalarımızın hep birinci vazifesi olmuştur. Bu hizmetleri yerine getirdiniz, emekli oldunuz. Her zaman yanımız da olan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ’ya ve Müftülüğümüze bizi bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE ENGELSİZ YAŞAMA DİKKAT ÇEKİLDİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Ünye’de bir dizi etkinlik geçekleştirildi. Yüzüncü yıl mevkiinden kortej yürüyüşüyle …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir