https://www.unyegundemhaber.com/

100. Yıl Cumhuriyet Ormanı Fidan Dikimi Etkinliği Yapıldı

100. Yıl Cumhuriyet Ormanı Fidan Dikimi Etkinliği Yapıldı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes” sloganıyla, Türkiye genelinde eş zamanlı olarak aynı anda başlatılan fidan dikimi etkinliği, ilimizde de gerçekleştirildi.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü bahçesinde düzenlenen 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı Fidan Dikimi etkinliğine, Vali Muammer Erol, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Muhammet Şevketoğlu, Vali Yardımcıları Hacı Mehmet Kara, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İzzet Gündoğar, Giresun Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Ali Yılmaz, Ordu Orman İşletme Müdürü Uğur Aktaş, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Şeref Cınbırtoğlu, daire müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler ile vatandaşlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Ali Bayram, ”11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü vesilesiyle ormancılık gayelerimizi ve farkındalık yaratabilmek için gayretlerimizi siz değerli misafirlerimiz başta ol olmak üzere tüm halkımıza duyurabilmek ve desteklerinizi alabilmek temennisindeyiz. 11.11’ de bir araya geldiğimiz bugünde 3.800 metre karelik bu sahada Cumhuriyetimizin 100. yaşına ithafen 600 adet kestane fidanı ile Ordu İlimiz genelinde 35 lokasyonda 81.890 adet muhtelif türlerdeki fidanlarımız toprakla buluşturuldu. 2023 yılı sonuna kadar Ordu İlimiz sınırlarında 110.000 fidanın dikimi tamamlanarak, ‘Geleceğe Nefes’ olunacak” şeklinde konuştu.

Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Şeref Cınbırtoğlu ise yaptığı konuşmada, ”Müdürlüğümüzde halen Tarım ve Orman Bakanlığımız, TAGEM, TÜBİTAK, Avrupa Birliği, Kalkınma Ajansları, TİKA, Dünya Bankası, Üniversiteler ve Özel Sektör kaynakları ile projeler yürütmektedir. Enstitümüz Akredite Bal ve Arı Ürünleri Analiz Laboratuvarı, Arı Sağlığı, Yapay Tohumlama, Genetik ve Biyoteknoloji, Morfoloji, Bombus Arısı Laboratuvarı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında olan 2023 yılında uygulamaya aktardığımız Türkiye’de ilk olan Arıcılık Gen Bankası, Apiterapi Ürün Merkezi ile arıcılarımızın hizmetindedir. 2024 yılı için Arı Zehiri ve Arıcılık Müze proje başvurularımızı yapmış bulunmaktayız” dedi.

Konuşmaların ardından, Vali Muammer Erol, diğer protokol mensupları, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından fidan dikimi gerçekleştirildi.

2023 farklı yerde milyonlarca fidanın dikiminin yapılacağı 11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü dolayısıyla her il’de 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları kurulacak.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BEYAZAY DERNEĞİ’NDEN BAŞKAN TAVLI’YA HAYIRLI OLSUNZİYARET

Türkiye Beyazay Derneği Ordu İl Başkanlığı’ndan Başkan Tavlı’ya hayırlı olsun ziyareti gerçekleşti. 31 Mart Yerel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir