https://www.unyegundemhaber.com/

“100 YILLIK DESTAN, MİLLETİMİZİN KURTULUŞ MÜCADELESİNİN SİMGESİDİR”

“100 YILLIK DESTAN, MİLLETİMİZİN KURTULUŞ MÜCADELESİNİN SİMGESİDİR”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Kurtuluş Savaşı’nda Türk Ulusu tek vücut olarak eşine az rastlanır bir direnişle tüm dünyada eşine az rastlanır bir destan yazmıştır. 30 Ağustos sadece bir zafer değil, bir ulusun ayağa kalkışı ve yeniden var olmasıdır.” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Tavlı, mesajında, “Kahraman milletimizin birlik, beraberlik, azim ve inancıyla vücut bulan 30 Ağustos Zaferinin 100. yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“30 Ağustos, Anadolu topraklarında hesapları olan sömürgeci güçlerin karşılaştıkları en ağır yenilgi ve aldıkları en kesin cevaptır”

Türk milletinin, kurtuluş mücadelesinde eşine az rastlanır bir direniş ve kahramanlık örneği gösterdiğini ifade eden Başkan Tavlı, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Kurtuluş Savaşı’nda Türk Ulusu tek vücut olarak eşine az rastlanır bir direniş göstermiştir. 30 Ağustos sadece bir zafer değil, bir ulusun ayağa kalkışı ve yeniden var olmasıdır. 30 Ağustos Zaferi, bütün dünyada bir milletin bağımsızlığı ve ülkesinin bütünlüğü için gösterdiği cesaretin ve fedakârlığın simgesidir. Milletimiz, geçmişinden aldığı mirasla gelecekte de her türlü zorluğa göğüs germeye ve ülkemizi parlak bir geleceğe taşımaya devam edecektir. 30 Ağustos, yıllar süren milli mücadele tarihinin sonunda ulaşılan üstün başarıyla yüzyıllardır adım adım dünyayı parselleyen sömürgeci güçlerin karşılaştıkları en ağır yenilgi ve aldıkları en kesin cevaptır. Herkes emin olsun ki ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast etmek isteyen güçler, devletimizi bütün azamet ve kudretiyle karşılarında bulacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’ni darbe teşebbüsleriyle, terörle, korkuyla zayıf düşürmeye çalışan güç odakları emellerine asla ulaşamayacak, millet-devlet kenetlenmesi karşısında mutlaka hezimete uğrayacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, bağımsızlık meşalesini yakarak bu zafere öncülük eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, dava arkadaşlarını ve vatan müdafaasında canını siper eden şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnet duygularımla anıyorum.”

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac-Umre organizasyonu yapan acentelerle Hacca …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir