https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE’DE CUMHURİYET BAYRAMI ÇOŞKUYLA KUTLANDI

Ünye’de, Cumhuriyet Bayramının 98. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile Ünye Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.


Törene, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Milliyetçi Hareket Partisi Ünye İlçe Başkanı Murtaza Hacıimamoğlu, daire amirleri, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Ünye Kaymakamı Ayhan Işık,”19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından 19 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet en büyük miras ve değerdir. İşte bu değer bizleri ulusal bir devletin onurlu ve özgürce düşünebilen eşit haklara sahip birer ferdi devletin tek ve gerçek birer sahibi haline getirmiştir. Cumhuriyet 1923’ten beri ülkemize büyük katkılar sağlamış Türk toplumunu millet olma bilincine ulaştırmış, bireyi de vatandaş konumuna yükseltmiştir. Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk insanının ufkunu genişletmiş sosyal ve siyasal hayatımı görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır. Atatürk Türk milletinin karakterine en uygun olan idare şekli cumhuriyettir diyerek bizlere yönetim şeklini emanet etmiştir. Milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceği çağdan dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığı Cumhuriyet ile anlam bulmuştur. Türk Milleti Cumhuriyet ile kazandığı değerleri hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak belirlenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti tüm zorluklara rağmen milletimizin birlik ve beraberliği sayesinde kurulmuştur. 98 yıl önce yokluk ve imkansızlık içerisinde yürütülen harpten çıkmış yorgun ve yoksul bir ülkenin kendi küllerinden adeta yeniden dirilişi ve var oluşudur. Cumhuriyetin kuruluş felsefesinin temelinde muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma hedefi vardır. Türkiye Cumhuriyeti geçen 98 yılda uluslar arası siyasette çok önemli konuma gelmiş ekonomik, sosyal, kültürel, eğitim ve sağlık gibi konularda önemli bir kalkınma mesafesi kat etmiştir” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından program öğrencilerin şiir dinletisi, sporcuların gösterileri, ve kortej geçişiyle son buldu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor  Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir