https://www.unyegundemhaber.com/

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 5. Yıldönümü Anma Etkinlikleri Kapsamında Ordu Şehitliği’nde Program Gerçekleştirildi

Ordu Valiliği’nce hazırlanan anma programı çerçevesinde yapılan program, Şehitleri Anma Programı ile başladı. 

Ordu Şehitliği’nde düzenlenen Şehitleri Anma programına, Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ordu Baro Başkanı Sibel Torun, Vali Yardımcıları Bayram Gale, Gökhan İkitemur, Perşembe Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Levent Yetgin, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, Ordu Askerlik Şube Başkanı Yarbay Ahmet Meydan, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Kaymakam Adayları Esra Demirtaş, Kerem Tuncer, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, şehit aileleri ve gazi derneklerinin başkanları ile şehit aileleri katıldı. 

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 5. yıldönümü anma programı dolayısıyla bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, “15 Temmuz destanımızın 5. yılında canlarını bu Aziz vatana feda eden tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle anıyoruz. Bugün vesilesiyle şehitliğimizde bulunuyoruz. Şehit ailelerimiz, evlatlarının özlemiyle şehitlerimizin kabri başında dua okuyorlar.

Bu manzarayı görünce aziz milletimizin güzellikleri birkez daha ortaya çıkıyor” dedi. “Çanakkale’den Kurtuluş Savaşı’na, Kurtuluş Savaşı’ndan 15 Temmuz’a kahramanlarımız Jandarmamız, Emniyetimiz, Sahil Güvenliğimiz, askerlerimiz, korucularımız, kamu görevlilerimiz yurt içinde ve yurt dışında görev başında gözünü hiç kırpmadan canlarını bu aziz vatana, aziz millete seve seve vermeye hazır” diyen Vali Sonel, “Bizler de şehitlerimizin emanetlerini baştacımız yaparak yılın belirli gün ve haftalarında değil, yılın her günü onların yanında olmamız lazım.

Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere değerli Bakanlarımıza kadar milletimizin her ferdi her daim eli öpülesi şehit ailelerimizin ve kahraman gazilerimizin yanında ve yanında  olmaya devam edecek” şeklinde konuştu. 

Vali Tuncay Sonel, ”15 Temmuz Destanını anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır” diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:“O, geceyi hep birlikte yaşadık. Rabbim bir daha 15 Temmuz gecesi yaşatmasın. Rabbim birlik beraberliğimizi daim eylesin. Rabbim rengini şehitlerimizin kanından alan beyaz ay yıldızlı al bayrağımıza, birlik beraberliğimize, vatanımıza, milletimize, ezanımıza göz diken hainlere de fırsat vermesin. Bu duygu ve düşüncelerle canlarını seve seve aziz vatana feda eden, gözlerini  hiç kırpmadan 15 Temmuz gecesinde ve sonrasında tankların karşısına geçerek dur diyen o güzel insanlara bir kez daha selam olsun.

Allah onlardan razı olsun. Tekrar tüm şehitlerimize rahmet diliyor, dualarla onları anıyor, kahraman gazilerimize sağlık afiyet diliyor,  sizlere de en derin  sevgi ve selamlarımı sunuyorum” Vali  Tuncay Sonel konuşmasının ardından Şehitlik Şeref Defterini imzaladı.  Program şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Ardından İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek şehitlerimiz için dua etti. Şehitlikte düzenlenen  programda daha sonra Vali Tuncay Sonel  ve protokol mensupları şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Vali Sonel, şehit aileleri ve gazilerle  yakından ilgilenerek hal ve hatırlarını sordu. Vali Sonel, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 5. yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında Ordu Şehitliği’nde gerçekleştirilen  Şehitleri Anma Programı sonrasında 15 Temmuz şehitleri anısına Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler tarafından fidan dikildi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor  Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir