https://www.unyegundemhaber.com/

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

2022- 20223 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan kutlamalar Atatürk İlkokulunun hazırlayıp sunduğu çeşitli etkinliklerle devam etti, okulun 4. sınıf öğrencileri, 1. sınıfa başlayan arkadaşlarına hoş geldin çiçeği verdi.

Törendeki konuşmasında, ortak gayelerinin donanımlı nesiller yetiştirmek olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, “Ülkemizin mutlu ve huzurlu yarınlara ulaşmasının en temel gereği budur” dedi.

2022- 20223 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası düzenlenen törenle kutlandı. Tören kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Atatürk Anıtına çelenk sundu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Kutlamalar Atatürk İlkokulunun hazırlayıp sunduğu çeşitli etkinliklerle devam etti.

Ertan Gül: İlkokul, insan hayatında her şeyin başlangıç noktasıdır

Atatürk İlkokulu Müdürü Ertan Gül programda yaptığı konuşmada; “Yine güzel bir eğitim sabahının kutlu bir amaç için bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şu bulunduğumuz mekan öyle kutsal öyle önemli bir mekandır ki ilk tohumun toprağa atıldığı yerdir ilkokul, insan hayatında ki her şeyin başlangıç noktasıdır. Bu son olmayan öğrenme serüvenine sahip olduğumuz her şeyi kazanmaya buradan başladık. Sayın veliler amacımız canınızdan çok sevdiğiniz evlatlarımızı bu çatı altında hiçbir çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin yüreğimizde ki sevgiyi belleğimizde ki bilgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz.

Değerli öğretmenlerim heykel tıraş mermeri ne ise öğretmen de çocuğa odur. Sizler öğrencilerimizin önce yüreğine sonra aklına dokunarak okul ve okumayı sevdirenlersiniz. Sevgili öğrenciler sizlere Mustafa Kemal Atatürk’ün diliyle hitap etmek istiyorum “ Küçük hanımlar, küçük beyler sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve istikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz kendinizin ne kadar değerli ve önemli olduğunu bilerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.”

Anasınıfı ve ilkokuldan oluşan 19 derslikle okulumuzda 21 öğretmen ve 500 öğrenciyle eğitim öğretime başlıyoruz. “ dedi.

Özgür Tokgöz: Yeni bir eğitim-öğretim yılının sevincini yaşıyoruz

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz programa yaptığı konuşmada şunları söyledi; “12.09.2022 Pazartesi günü itibariyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ailesi olarak eğitimin öncüsü olma hedefini daha da yükseklere çıkartıp başta öğretmenlerimizin özverisi ve velilerimizin desteği ile çocuklarımızın her alanda daha mutlu ve başarılı bireyler olarak yetiştirmesi hedefi ile 2022-2023 eğitim öğretim yılına başlamış bulunmaktayız. Yeni eğitim öğretim başladığımız bu haftada ülkemizin geleceği ve teminatı olan çocuklarımız okullara, arkadaşlarına ve öğretmenlerine öğretmenlerimiz ise öğrencilerine kavuşma sevincinde iken velilerimiz ise çocuklarının okula başlamasının gururunu yaşamaktadır.

Hepimizin ortak gayesi hayat boyu eğitim ve öğrenimi benimseyen küresel anlamda söz sahibi olan evrensel değerlerin olduğu milli ve manevi değerlere sahip çıkan, kendine güvenen sorgulayan ülkemizi geleceğe taşıyacak ve gurur meselesi olacak yeni nesiller yetiştirmektir.

Ülkemizin mutlu ve huzurlu yarınlara ulaşmasının en temel gereği eğitimdir. Sevgili öğrenciler yuvalarınızdan sonra en fazla vakit geçirdiğiniz eğitim öğretim faaliyetleri yanında yardımlaşmayı, paylaşmayı ve ortak hedefler doğrultusunda bir bütün olabilmeyi öğrendiğiniz okulların açılmasın heyecanını yaşadığınızı ve sizlerin en büyük destekçisi olacağımızı bir kez daha sizlere hatırlatmak istiyoruz.

Biliyorum ki gelişen dünya üzerinde geleceğe emin adımlarla ilerleyerek ülkemizin ve millerimizin gününü aydınlatan bir güneş gibi doğacak Türkiye Cumhuriyet’ini çok daha ileriye taşıyacaksınız. Bu anlamlı süreçte sevginin ve saygının en önemli unsur olduğunu unutmamalıyız ve milli ve manevi değerlerimize sımsıkı sarılarak emin adımlarla ilerlemenizi temenni ediyor hepinize başarılar diliyorum.”

Programa Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Hayri Ormancı, İlçe Emniyet Müdürü Celal Sarısoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor  Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir