https://www.unyegundemhaber.com/

2022 YILININ İLK BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Ünye Belediyesi, 2022 yılının ilk Belediye Meclis Toplantısını Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı başkanlığında gerçekleştirdi.

Ünye Belediye Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda 10 gündem maddesi görüşüldü.

Belediye Meclis toplantısı Meclis üyelerine, Belediyenin 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerinden bu yana yaptığı çalışmaların anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile başladı.

2022 yılı afetlerin yaşanmadığı güzel bir yıl olsun

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Belediye Meclis Toplantısı açılış konuşmasında, “Dileğim ve temennim odur ki 2021 yılında yaşadığımız sel, yangın, salgın hastalıkları afetleri gibi afetlerden Mevlam dünyamızı, ülkemizi ve Ünye’mizi korusun. 2022 yılını bunların son bulduğu güzel bir yıl olarak geçirmemizi diliyorum. Değerli Meclis üyesi arkadaşlarımızla çıktığımız bu yolda yaklaşık 3 yılı tamamlamak üzereyiz. Bu süre içinde bu Meclise emanet edilen hizmetlerin yürütülmesi, ihtiyaçların giderilmesi ve yeni yapılacak olan hizmetlerin yürütülmesi noktasında elimizden gelen gayreti hep birlikte gösterdik.” dedi.

Belediye Meclisi 2022’de tatil yapmayacak her ay aynı gün ve saatte toplanacak

Gündemde ilk maddede 2022 yılında yapılacak olan Meclis toplantı gün ve saatleri ile yıl içinde yapılacak olan Meclis tatil ayının belirlenmesi konusu görüşüldü.

Belediye Meclisinin önceki yıllarda olduğu gibi her ayın ilk Salı günü saat 14:00’da toplanması kararı alınırken, meclis 2022 yılında tatil yapmama kararı aldı.

Denetim Komisyonu seçildi

Gündemde görüşülen diğer maddede 5 kişiden oluşacak denetim komisyon üyelerinin gizli oy ile seçilmiş yapıldı.

 Gizli oylama ile yapılan seçimde, Mustafa Fidan, Rıfat Köylü, Suna Yerlikaya, Arslan Güdek ve Ahmet Dikici denetim komisyonuna seçildi.

Belediyede 8 mühendisin sözleşmesi yenilendi, bir mühendis istihdam edildi

Gündemde görüşülen bir diğer maddede, Ünye Belediyesinden sözleşmeli olarak çalışan 8 mühendisin sözleşmesinin yenilenmesi ve bir mühendisin ilk kez istihdam edilmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Zabıtaların 2022 maktu mesai ücreti belirlendi

Gündemde görüşülen bir diğer maddede zabıta memurlarına 2022 yılında verilecek olan maktu mesai tutarının belirlenmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Tehdit ve tehlike talimatnameleri Meclis’ten geçti

Gündemde görüşülen bir diğer maddede, kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer tehdit ve tehlikelere karşı hazırlanan görev talimatnamesinin onaylanması konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

11 Milyon kredi ve 5 milyon kefillik yetkisi Meclis’ten geçti

Gündemde görüşülen bir diğer maddede, bölgemizde meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle kırsal kesimlerde alt ve üst yapıda hasar gören mahallerde beton yol, V kanalı, parke, asfalt, yol istinat duvarı yapımı işlerinde kullanılmak üzere 5 milyon TL ve aşırı yağışlardan zarar gören mahallelerde yol yapım malzemeleri alımı için 6 milyon TL kredi kullanılması konusu görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Her iki kredi talebine Saadet Partili Meclis Üyesi Kerim Ateş red oyu kullandı.

Ayrıca ÜNBEL A. Ş.’nin özel veya kamu bankalarından 5 milyon TL’ye kadar nakit veya gayri nakit kredi kullanılmasına Ünye Belediyesinin kefil olması konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Yeni kredi onayı değil, eski kredinin tekrar onayı

Konuyla ilgili Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Kredi taleplerimizin 5 milyonluk kısmı yapım işlerinde işçilik maliyetlerini karşılamak için 5 milyonluk kredi talebimiz var. 6 milyon TL’lik kredi talebimiz geçen yıl onayladığımız ancak kullanmadığımız ve bu yıl da yeniden Meclisten geçirilmesinin gerekliliğinden dolayı talebimiz var. Yani yeni bir borçlanma değil. Diğer taraftan ÜNBEL’in işlerini yürütmek için kefillik yani yıl içerisinde her hangi bir durum olduğunda, ihtiyaç olduğunda ÜNBEL’e kefil olabilmek adına bir yetki talep ediyoruz.” dedi. 

Ünye Belediyesinin borcunu 135 milyondan 49 milyona düşürdük

Görev süresi içinde Ünye Belediyesinin borcunu 135 milyondan 49 milyona düşürdüklerini ifade eden Tavlı, “Şuanda Ünye Belediyesinin çekilmiş kredilerle, diğerleri ile toplam borcu 49 milyon TL. Geçmişte 135 milyon TL’den geldiğimiz nokta 49 milyon TL. 85 milyon TL civarında  , tasarrufu, hizmeti kısarak değil israfı önleyerek, doğru yere doğru işlere harcanan para ile birlikte hem bu işleri yürüttük hem de 85 milyon TL gibi borç yükünden kurtardık. 49 milyon TL gibi sürdürülebilir bir borcu olan Ünye Belediyesine dönüştürdük.” dedi.

Belediye tesislerindeki 2022 ücretleri kabul edildi

Gündemde görüşülen bir diğer maddede Ünye Belediye İşletme ve İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Belediye tesislerinde 2022 yılında uygulanacak ücret tarifesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Belediye bütçesinin binde 12’si amatör spor kulüplerine destek verilecek

Gündemde görüşülen son maddede ise sporu teşvik etmek amacıyla amatör spor kulüplerine genel bütçe vergi gelirlerinden belediyeler için tahakkuk eden miktarın binde 12’si kadar ödenek tahsis edilmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor  Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir