https://www.unyegundemhaber.com/

2024 yılının ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, 5 yıllık görev süresini doldurmaya 3 aylık bir zamanın kaldığını, bu süre zarfında Türkiye’ye örnek teşkil eden ilkleri başaran projeleri Ünye’ye kazandırdıklarını söyledi.

Türkiye’nin en büyük AVM Kütüphaneyi Ünye’ye kazandırdıklarını belirten Başkan Tavlı, Türkiye’de ilk ve tek olan dehlizin raylı sistemle Ünye Kalesi’ni 3 ay içinde turizme açacaklarını, bölgenin ilk ve tek kompost ve sokak hayvanları mama üretim tesisini Ünye’ye kazandırdıklarını ifade etti. 

Ünye’ye iki konkasör, bir beton santrali kazandırdıklarını, Yöresel Ürünler Üretim Merkezi ve Aşevini hizmete soktuklarını, belediyeler için önemli bir gider olan peyzaj ve süs bitkilerini kendileri ürettiklerini de belirten Başkan Tavlı, kısa süre içinde tamamlanacak Batıpark projesi ve yarı olimpik yüzme havuzu çalışmalarının vizyon projeler olduğunu vurguladı. 

Ünye için hayati önem taşıyan OSB’de 4 fabrikanın hizmet verme aşamasına geldiğini de vurgulayan Başkan Tavlı, “Şehrimize güzel hizmetlerin kazandırılmasına ve aynı zamanda da bizlere güvenen hemşerilerimize mahcup olmadan bu süreci tamamlama noktasında Allah’a şükürler olsun geldik.” dedi. 

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı başkanlığında Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri üst katında, 2024 yılı ilk olağan belediye meclis toplantısı düzenlendi.

Başkan Tavlı, gündem öncesi yaptığı konuşmada, “2023 yılını acısı, tatlısı ve felaketleri ile birlikte geride bıraktık. 2024 yılının Dünya’ya, ülkemize ve vatanımıza huzur ve saadetler getirmesin, felaketlerden, salgın hastalıklardan uzak huzurlu bir yıl olarak geçmesini diliyorum.” dedi.

Görev süresinde 5 yılı tamamlamalarına 3 aylık bir zamanın kaldığını belirten Başkan Tavlı, geride kalan dönemde yaptıkları çalışmaları kamuoyuyla paylaştı.

-“Hemşerilerimize mahcup olmadan süreci tamamlama noktasında geldik”-

Başkan Tavlı, görev sürecinde ekip arkadaşlarıyla uyumlu bir birlikteliği sağladıklarını ve verimli bir dönemi geride bıraktıklarını ifade ederek, “5 yılı doldurmamıza 3 aylık bir zaman dilimimiz kaldı. Göreve geldiğimiz günden itibaren Meclis Üyelerimiz ve Belediyemizin değerli personelleri ile birlikte çok güzel uyumlu bir çalışma neticesinde, şehrimize güzel hizmetlerin kazandırılmasına ve aynı zamanda da bizlere güvenen hemşerilerimize mahcup olmadan bu süreci tamamlama noktasında Allah’a şükürler olsun geldik.” dedi.

-200 km. beton yol, 100 km. parke ve Büyükşehir ile 300 km. asfalt çalışması tamamlandı –

Yaptıkları çalışmalarla şehri konforlu yollarla buluşturduklarını vurgulayan Başkan Hüseyin Tavlı, “Ünye’de kırsalda 200 kilometreyi geçmiş bulunmaktayız. 220 Kilometreyi kazandırmış olarak görevimizi tamamlamayı hedefliyoruz. Şehir Merkezi’mizde 100 kilometre parke ve Büyükşehir Belediyemizle birlikte hem kırsal, hem de şehir merkezimizin farklı bölgelerinde 300 kilometrenin üzerinde asfalt çalışması ile birlikte şehrin konforlu yollarla buluşmasına bu süreçte vesile olduk.” diye konuştu.

-Doğalgaz ulaşımı yüzde 20’den yüzde 95’e yükseldi –

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, göreve geldiğinde Ünye’de yüzde 20 olan doğalgaz ulaşımını yüzde 95’e çıkardıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Şehrimiz doğalgazla ulaşabilir ve gerekli işlemleri yaptığında da kullanabilir hale getirilmiş durumda. Nuriye ve Karşıyaka olmak üzere sadece iki mahallemiz kaldı. Bu mahallelerimizde de bulunduğumuz ocak ayı itibariyle bu mahallelerimizle ilgili çalışmaların başlatılacağını AKSA firması bizlere ilettiler. Doğalgazın şehirde bu kadar hızlı bir şekilde ulaşılabilir noktaya getirilmesi ile beraber aynı zamanda altyapıdaki meselelerden dolayı üst yapıda da tahribat oluşuyor. Bununla ilgili de ciddi yol çalışmalarımızla şehri rahatlatmış durumdayız.

-50 km. yağmur su hattı ve 60 bin metreküpün üzerinde taş duvar yaptık –

V kanalı, sanat yapıları ve taş duvarlara varana kadar birçok çalışma yaptık. 60 bin metreküpün üzerinde sadece taş duvar yaptık. Sadece 50 kilometre yağmur su hattı atıldı. Bunların her biri ciddi anlamda işin büyüklüğünü göstermekte.”

-“Ünye’ye iki konkasör, bir beton santrali kazandırdık” –

Ünye Belediyesi olarak yaptıkları iki konkasör ve bir beton santraliyle beton yol çalışmalarında maliyetleri en aza indirip hizmet yaptıklarını vurgulayan Başkan Tavlı, “Hizmetleri üretmek içinde Karaarmut ve Killik bölgesinde iki tane konkasör kurduk. Ayrıca yine Killik bölgesinde beton santrali kurduk. Oradaki yerin kamulaştırılması, konkasör ve beton santrali aynı yerde olması ile birlikte bizim beton üretme maliyetlerimizin de yaklaşık yüzde 60 seviyelerinde olması nedeniyle daha fazla hizmet üretme kabiliyetine de belediyemizi bu vesile ile kavuşturmuş olduk.” diye konuştu.

-“Araç ve ekipman olarak belediyemizi ciddi ölçüde güçlendirdik” –

Başkan Hüseyin Tavlı, araç ve ekipman parkını güçlendirdiklerini belirterek, şu bilgiyi verdi:

“Araç ve ekipman olarak da belediyemizi ciddi ölçüde güçlendirdik. Bunlardan 6 tane mikser, 1 tane karmix, loder,  ekskavatör, treyler araç parkı ile birlikte konkasör ve beton santrali tesislerimizin daha verimli kullanılma imkanı oluştu. Aynı zamanda 3 tane çöp kamyonu, 2 tane süpürme aracını bu süreçte kazandırılan araçlardan. En önemlisi de kırsalda işlerin daha hızlı yürümesi, kanal temizliklerinin daha hızlı yapılması adına bir tane de greyderi bu süreçte envanterimize kazandırdık.”

Şehrimizde yeşil alanları artırmaya, park ve meydanları çoğalttık 

Ünye ilçe merkezinde olduğu kadar kırsal mahallelerinde de yeşil alan, park ve meydan çalışmalarıyla şehre nefes aldırıp sosyal alanlar oluşturduklarını vurgulayan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, şunları söyledi:

“Şehrimizde yeşil alanları artırmaya, park ve meydanları çoğaltmaya çalıştık. Atatürk Mahallesinde yaptığımız Yaşam Park, Gültepe Sokak’taki park, 15 tane sıfırdan yapılan çocuk oyun guruplarının bulunduğu parklar ve bunların sürdürülebilir olması anlamında kontrollerini de sürdürerek gençlerimizin ve çocuklarımızın hizmetine sunduk. Meydanlar konusunda da Burunucu, Tekkiraz Meydan çalışmalarımızı tamamladık. Pelitliyatak Mahallemizde de meydanın saha düzenlemelerini yaparak oralardaki meydanlarda da güzelleştirme çalışmalarını yapmış ve tamamlamış durumdayız. Erenyurt Mahallemizin cadde ve sokaklarının aydınlatmasını tamamladık. Bundan sonra ki süreçte özellikle Fatih Mahallemizin meydan ve eski belediye binasının sosyal tesis olarak yenilenme çalışmalarını yapacağız. Projelerini tamamladık. İnkur’da da kamulaştırma ile ilgili bir çalışma var, kamulaştırmanın ardından İnkur’da da bu çalışmalarımızı tamamlayacağız.”

-“Yöresel Ürünler Üretim Merkezi ve Aşevi’mizi kazandırdık” –

Başkan Hüseyin Tavlı, yerel yönetim olarak yöresel ürünlerin değer bulması aynı zamanda da kadınların da emeklerinin aile ekonomilerine katkı sunması amacıyla ciddi çalışmalara imza attıklarını belirterek, “Şehrimize Karadeniz’e örnek gösterilebilecek Yöresel Ürünler Üretim Merkezi ve Aşevi olarak kazandırdık.” dedi.

-“Bölgenin ilk ve tek kompost ve sokak hayvanları mama üretim tesisini Ünye’ye kazandırdık”  –

“Karadeniz’de sosyal belediyecilik anlamında en fazla sosyal tesis işleten belediyelerden biriyiz” vurgusu yapan Başkan Hüseyin Tavlı, bu alanda da bölgenin ilk ve tek tesislerine de sahip olduklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Sosyal tesislerimizde oluşan atıklarla sokak hayvanlarımızı besleme yapıyorduk. Bu da hem çevre kirliliğine, hem de görsel kirliliğe neden oluyordu. Sokak hayvanlarımızın beslenmesinde kullanılmak üzere kompost ve sokak hayvanları mama üretim tesisimizi kazandırdık. Bu bölgemizde ilk ve tek olduğunu belirtmek istiyorum.”

-“Peyzaj ve süs bitkilerini kendimiz üretiyoruz” –

Peyzaj ve süs bitkilerinin üretimini bu dönem kendi bünyelerinde ürettiklerini de vurgulayan Başka Tavlı, “Belediye anlamında çok önemi var. Bir yerlerden satın alarak yapmaktansa, maliyetini çok daha düşük fiyatlara mal ederek kendi imkanlarımız içerisinde bunu üretmek ve süs bitkileri ile peyzaj düzenlemelerini yaparken çalı bitkilerini de kendimiz üretmek suretiyle 2 tane sera yaparak ilçemize bunu bu süreçte kazandırdık.” dedi.

-“12 Semt sahasıyla Çocuk Trafik Eğitim Pistini Ünye’ye kazandırdık” –

Başkan Hüseyin Tavlı, Ünye’ye 12 semt sahası kazandırdıklarını belirterek, “Gençlerimizin ve çocuklarımızın bulundukları bölgelerde semt sahalarında enerjilerini atabilmeleri, sporlarını yapabilmeleri anlamında bu dönemde ciddi anlamda semt sahası kazandırdık.” diye konuştu.

Çocuklarda trafik bilincinin oluşması için Binicilik Tesislerinde yenileme çalışmaları kapsamında 5 dönümlük alana Çocuk Trafik Eğitim Pisti kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Tavlı, yine o bölgede amatör spor kulüpler için bir amatör spor kulüp binası yaparak 5 amatör spor kulübün kullanacağı şekilde hizmetlerine sunduklarını söyledi.

-“Türkiye’nin en büyük AVM Kütüphaneyi Ünye’ye kazandırdık” –

Ünye’de kütüphane anlamında Türkiye’nin en büyük AVM kütüphanesini kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Tavlı, “Son yıllarda çok revaçta olan AVM kütüphane konseptinden yola çıkarak gençlerin ve çocukların istifade etmeleri için AVM kütüphaneciliğinde en büyük diyebileceğimiz bir kütüphaneyi Ünye AVM’mize yaparak, hizmete sunduk ve ilginin de çok yüksek olduğuna şahit oluyoruz. Kefelihan’ı ise çocuk ve bebek kütüphanesi olarak ilçemize kazandıracağız. Çok hızlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Kefelihan’daki çocuk ve bebek kütüphanesini de 2-3 ay içinde hazır hale getireceğini, içerinin konsepti de hazırlanarak hizmete sunacağız.” diye konuştu.

-Ünye Kalesi 3 ay sonra turizme açılacak –

Ünye’nin en kıymetli turizm destinasyonlarından biri olan Ünye Kalesi’nin 3 ay sonra turizme açılacağını belirten Başkan Tavlı, şunları söyledi:

“Ünye Kalesi’nde dehlizlerin temizlenmesi, yürüyüş yolu, yürüyüş parkurunun yapılması ve Türkiye’de ilk ve tek olan dehlizin raylı sistemle ziyaret edilebilir olması, Kale’ye giden yolların Büyükşehir Belediyesi ile yapılan çalışmalarla beraber 3 ay içerisinde turizm amaçlı ziyaret edilebilir hale gelmiş olacak.”

-“İş Merkezi’ni 1 ay içinde iş yeri sahiplerine teslim edeceğiz” –

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, İş Merkezini tamamlamak üzere olduklarını, 1 ay içerisinde işyerleri sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

OSB’de 4 fabrika hizmet verme aşamasına geldi-

OSB’de 4 fabrikanın bittiğini, hizmet verme aşamasına geldiğini de belirten Hüseyin Tavlı, şu açıklamayı yaptı:

“Ünye OSB’de 4 fabrika bitti, hizmet verme aşamasında. İnşaat faaliyetinde olan firmalar var. Diğerleri ise projelerini OSB yönetimine teslim ettiler. İnşallah projelerini 2 yıl içinde tamamlayıp faaliyete geçirerek Ünye’deki istihdama ciddi şekilde katkı sağlayacak. OSB’de doğalgaz oraya götürüldü, kanalizasyon şuanda arıtmaya bağlandı. Su ve elektrik altyapıları tamamlandı. Orada sadece üst yapı çalışması kaldı. Ama bütün parseller kendi parsellerine ulaşılabilir durumda. Yatırım ve inşaat faaliyeti noktasında orada bir sıkıntı yok.”

-Batı Park Projesinde peyzaj bölümüne gelindi –

Ünye’nin batısında yapılan Batı Park projesinin son durumuna ilişkin Tavlı, “Batı Park projemiz hızla yürüyor. Yaz dönemine yetiştirmeye gayret ediyoruz. Altyapı işleri tamamlandı. Peyzaj bölümüne doğru geldik. Yine o bölgede çalışmalarına Gölevi cafe restoran çalışmamız vardı. Bu ay itibariyle ihalesini yaparak çalışmaya başlayacağız.” dedi.

-“Vecdi Diker Hatıra Ormanı’nın bulunduğu alanı Kadınlar Plajı yapıyoruz”-

Çınarsuyu Halı Saha yanındaki alanda yeni bir Kadınlar Plajı yapacaklarını belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, şu açıklamayı yaptı:

“Kadınlar Plajı, mahremiyetine özen gösteren kardeşlerimizin de rahatlıkla denize girme ihtiyaçlarını karşılamak üzere planlanmış bir yerdi. Ama zaman içerisinde oradaki gelişme ve yapılaşma oradaki mahremiyeti ortadan kaldırdığı için kadınlarımız için hem park sorununun olmadığı, hem de onlar açısından mahremiyetin yüzde 100 sağlanacağı bir alanı Vecdi Diker Hatıra Ormanımızın, Çınarsuyu Halı Sahamızın yanındaki alanı yaz dönemine hazırlamak için yola çıkmış durumdayız.  Otopark sorunu olmayan, denize girmek isteyenlerin denize girebileceği, piknik yapmak isteyenlerin güneşten etkilenmeden çam ağaçlarının gölgesinde piknik yapabileceği bir alanı yaz ayına hazırlıyoruz.”

-Yarı Olimpik Yüzme havuzu 3 ay içinde tamamlanıyor –

Gölevi Mahallesi’nde yarı olimpik yüzme havuzu çalışmalarının 3 ay içinde tamamlanacağını belirten Başkan Tavlı, “Saunası, Türk hamamı olan, yarı olimpik yüzme havuzu olan alanı 3 ay içinde tamamlayıp hizmete alacağız.” dedi.

-Eski Hamamda restorasyon çalışmaları başlıyor –

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan hamamın kamulaştırılmasının tamamlandığını hatırlatan Başkan Tavlı, “Projesi tamamlandı. Çok yakın zamanda restorasyon çalışması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan da destek alarak yola çıkmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

-Aloğlu Değirmeni turizm destinasyonuna kazandırıyor –

Başkan Tavlı, 3 taş değirmen olan Aloğlu Değirmeninin kamulaştırdıklarını belirterek, “Projesi son aşamaya geliyor. Onu da şehrimize kazandırarak bir turizm destinasyonu olarak turizme kazandırılması için hedeflerimiz devam etmektedir.” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BÜYÜKŞEHİR ZABITA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

BÜYÜKŞEHİR ZABITA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı halk sağlığını korumak ve fahiş fiyatla …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir