https://www.unyegundemhaber.com/

23NİSAN ÜNYE’DE COŞKUYLA KUTLANDI

23NİSAN ÜNYE’DE COŞKUYLA KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. Yıl Dönümü Ünye’de coşku ile kutlandı.

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen kutlama, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından anıta çelenk sunumu ile başladı. Her yıl geleneksel olarak kutlanan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen programda Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye  Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve Garnizon Komutanı Binbaşı Bünyamin Dönmez’in halkın ve çocukların bayramını kutlamalarının ardından şiirler okundu, öğrencilerin hazırladığı halk oyunları ve mehter takımı gösterisi, müzik dinletisi gerçekleşti ve Ünye’nin yöresel oyunları oynandı.

Yüzlerce kişinin izlediği 23 Nisan etkinliğinde konuşan Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, “23 Nisan 1920, Türk milletinin kendi kaderini kendi eline aldığı, kahraman bir ulusun şaha kalktığı, haklarını kazanarak egemen olduğu ve bunu bütün dünyaya ilan ettiği, birlik ve beraberliğin bayraklaştığı gündür. Bağımsızlık sevdası ile kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, birlik ve beraberliğimizin sembolü olarak ülkemizin ufkunu aydınlatmış, milletimizin geleceğe emin adımlarla yürümesine ve bugünlere ulaşmasına vesile olmuştur. Sevgiye, barışa, dostluğa ve kardeşliğe açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan bu anlamlı günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk, en değerli varlığımız olan, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan ederek, çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermiş, 23 Nisan’ın anlamına anlam katmıştır.

Bizler bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegane Çocuk Bayramı olarak tarihe geçen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, tüm dünya çocuklarına sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları vererek kutlamaya devam ediyoruz. Çocuklarımızın gözlerindeki ışık, onların bitmeyen umutları ve hayalleri bizlere güç vermektedir. Hedefimiz çocuklarımızın barış, huzur ve kardeşlik dolu bir dünyada yaşamalarını sağlamak ve hayallerini gerçekleştirebilmeleri için onlara destek olmaktır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak en büyük arzumuz, çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı ortamlarda iyi bir eğitim alarak, kendi milletine ve tüm insanlığa faydalı olabilecek özgür bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Sevgili öğrenciler, dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Bu bayrama sizlere Armağan edilmesi sizlere ne kadar çok değer verildiğini ve güvenirliğini en güzel işaretidir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor, başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.“ dedi

Bayram coşkusuna ayrıca Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Garnizon Komutanı Binbaşı Bünyamin Dönmez, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Avni Aktürk, kurum amirleri ve daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenci, öğretmen, veli ve vatandaşlar katıldı.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Ünye’de de coşku ile kutlandı.

default 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Ünye’de de coşku …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir