https://www.unyegundemhaber.com/

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMI

24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle Ünye’de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

24 Kasım Öğretmenler günü kutlama programı kapsamında Ünye’de ilk olarak 23 Kasım Çarşamba akşamı ahireti intikal eden öğretmenler için Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Tatbikat Camiinde Mevlit-i şerif okundu.

ANITA ÇELENK KONULDU

24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk konuldu. Ünye ilçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz öğretmenler ile birlikte anıta öğretmenler günü çelengi koyarken saygı duruşu ve istiklal marşı ile tören sona erdi. Törene daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ÖĞRETMENLER ANT İÇTİ

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda devam etti.

Programda çeşitli etkinlikler yer alırken İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Konuşmaların ardından liseli öğrencilerin hazırlamış oldukları gösteriler sunulurken, yeni öğretmenler ant içti, emekli öğretmenlere ise Şeref belgeleri taktim edildi.

Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda devam eden törene Ünye kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Cumhuriyet Başsavcısı Hayri Ormancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ünye Mustafa Rakım Anadolu Lisesi Müdür Hüsamettin Aydemir konuşmasında “1981 yılından itibaren bugünü Öğretmenler Günü Olarak Kutluyoruz. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal, gaye, hizmet mesleğidir. Tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun” Dedi.

Merhum Öğretmen Ömür Enginar anısına, kendisi de öğretmen olan oğlu Reha Enginar, şöyle konuştu:“Öğretmenliği peygamber mesleği olarak idrak etmiş,40 yıl köleliği sadece bir harfin karşılığı olarak bilmiş bir kültürün ferdiyiz. Çağları açık kapama niyetiyle yola çıkarken öğretmeninin duasını almayı hedef bilmiş bir kültürün mensupları olduğumuzu da unutmamamlayız.”

Günün anlam ve önemini belirtmek üzere konuşma yapan Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ise yaptığı konuşmalarda öğretmenlik mesleğinim sabır, hoşgörü ve emek isteyen ve bedeli hiçbir şekilde ödenmeyen dünyanın en güzel mesleği olduğunu şöyle dile getirdi:

“24 Kasım Öğretmenler Günününüz kutlu olsun. Birçok güzel duyguyu içinde barındıran değerli meslektaşlarım sizler toplumların hem geçmişisiniz hemde geleceğini inşa edersiniz. Mustafa Kemal Atatürk’ Öğretmenler! Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdani hür, irfanı hür nesiller ister’ diyerek öğretmenlik mesleğini geleceğimiz için üstlendiği önemi vurgulamıştır. Mesleğimiz sevgiyle, saygıyla, fedakârlıkla harmanlanmış kutsal bir görevdir. Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde mesleğimizi sınıf dışına taşıyan öğretmenlerimiz. Ülkenin gurur kaynağıdır.”

Program öğretmen ve öğlencilerden oluşan koronun hazırladığı müzik ve şiir dinletileriyle son buldu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

DOKTOR UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA TUTUKLANDI

Daha önce Fatsa’da da görev yapan psikiyatrist doktor F.K., uyuşturucu operasyonunda tutuklandı. Konya’da polis, büyümeyle …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir