https://www.unyegundemhaber.com/

“24 OCAKTAN İTİBAREN EKMEK 5 TL OLARAK UYGULANACAK”

Ünye Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Harun Güdekten  ekmek zammı açıklaması

“24 OCAKTAN İTİBAREN EKMEK 5 TL OLARAK UYGULANACAK”

“Şubat ayında ülkemiz genelinde; Antalya, Kocaeli, Düzce, Balıkesir, Sakarya, Bursa, İzmir, Yalova ve Manisa ve birçok ilde de uygulanan fiyat zammı İlimizde24 Ocak’tan itibaren 5 lira olarak uygulanacak “ dedi.

“FIRIN KAPASİTELERİNİN %10 KADAR 200 GR EKMEK ÜRETMEK MECBURİYETİ GETİRİLMİŞTİR”

“ Ekmek tarifelerini alırken biliyorsunuz  halktan bir takım şikayetler geldi. Bu şikayetlerin olmaması için Komisyon üyesi olan Ünye Belediyemizin de teklifleri ile özellikte az ekmek tüketen aileleri de düşünerek komisyon kararına ilave madde olarak fırın kapasitelerinin %10 kadar 200Gr ekmek üretmek mecburiyeti getirilmiştir.”

“200 GRAMLIK EKMEK FİYATI 5 TL’YE YÜKSELDİ”

“Ülkemizde birçok il ve ilçede uygulamaya konulan 200 gramlık ekmeğin fiyatı 5 liraya yükseldi. Yeni satış fiyatı 24 Ocak’tan itibaren geçerli olacak. Zam kararını değerlendiren Ünye Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Harun Güdek, “Girdi maliyetlerine zam gelmezse Ekmeğe ’de zam yapılmayacak” dedi.

EKMEK SATAN YERLERİN HİJEN BELGESİ ALMASI ZORUNLUDUR”

“Şubat aynın 2. Haftasından itibaren Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Tavlı’yla görüştük Atatürk Parkında hijyen bilgisi eğitimi vereceğiz. Bu kanuni bir zorunluluktur. Ekmek satan vatandaşlarımız bu hijyen belgesini almak zorundadır.”

Yeni yıl ile  birlikte, asgari ücretin, elektrik fiyatlarında yükseliş, un, maya, yakacak fiyatlarının artması ile birlikte ekmek fiyatında da ülke genelinde olduğu gibi ilimiz ve ilçemizde de  bir fiyat artışını zaruri hale getirdi.

Ekmek fiyat değişikleri 24.01.2023 Salı gününden itibaren uygulamaya başlayacaktır.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Ünye Nöbetçi Eczaneler 01.05.2024

Arı Eczanesi Atatürk Mahallesi, Çambaşı Caddesi No:84/A Ünye / Ordu» Aile Sağlığı Merkezi karşısı 0 (452) …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir