https://www.unyegundemhaber.com/

82 ARTIK HAYAL DEĞİL

Ünye Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar’ın önderliğinde başlatılan, Ünye’nin il olma konusunda yapılan çalışmalar kapsamında ilçede bulunan STK’lar bir araya gelerek destek verdi.

Ünye’nin 130 bini aşan nüfusuyla Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı ‘il olmaya aday ilçeler’ listesi açıklanmasının ardından ÜTSO tarafından yapılan girişimler devam ettiriliyor. Birçok önemli Sivil Toplum Kuruluşlarının da destek verdiği il olmaya yönelik girişimler Ünye Ticaret Ve Sanayi Odası Konferans salonunda düzenlenen programla yeniden dile getirildi.

“Ünye’de Bu Hayal Hep Vardı”

Programa öncülük ederek Ünye’nin il olma hayalinin hep var olduğunu dile getiren Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, “TÜİK’in açıkladığı veriler doğrultusunda Ünye’nin il olabilecek ilçeler arasında olması bizler için ayrı bir heyecan yarattı. Bizde Ünye’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek bu konu hakkında istişareler yaptık. Bu istişareler sonucunda da çeşitli çalışmalar yaparak bugüne geldik. Bizim amacımız Ordu’yu büyükşehir olgusundan düşürmek ya da iktidara muhalefet olmak değildir. TÜİK, siyasi konum, ekonomik yapı, eğitim ve kültürel durumu gibi birçok konu ele alınarak Ünye’yi il olabilecek 25 ilçe arasına almıştır. Bizde bu konuda çalışmalarımızın devamı kapsamında bugün Ünye Ticaret Odası konferans salonunda fikir alışverişi yapmak için bir araya geldik” dedi.

“Ünye’yi Seviyorsak Projeye Destek Vermeliyiz”

Ünye ve çevresini seven herkesin projeye destek vermesi gerektiğini belirten Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, “Ben her gün çevre illerden ve İstanbul, Ankara, İzmir’den ne zaman bize gelip bu projeyi değerlendireceğiz soruları alıyorum. Ünye’yi ve çevresini seven herkesin bu projeye destek vermesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Yapılan konuşmalar sonrası katılımcılara ve STK başkanlarına söz verilerek onların düşüncesi alındı. Ortak fikirlerin alındığı toplantıda STK Başkanları il olma konusunda desteklerini verirken, konuşmaların ardından toplantı ÜTSO önünde toplu resim çekilmesiyle toplantı sona erdi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor  Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir