https://www.unyegundemhaber.com/

 Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Argan’dan müjdeli haber

Ünye-Akkuş-Niksar Yolu ile ilgili müjdeli haberi Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan açıkladı.

Bugün Ünye Ak Parti İlçe Teşkilat Binası’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Ünye-Akkuş-Niksar Yolu’yla ilgili son noktaya gelindiğini ve ihalenin sonuçlanıp sözleşmenin imzalanarak yer tesliminin yapıldığını açıkladı.

İhalenin Doğan İnşaat Limited Şirketi tarafından yaklaşık 650-700 Milyon Lira gibi bir rakam ile ihale sürecinin alındığını ve işin bitiş süresinin de 600 gün olduğunu ifade eden Başkan Argan, yapılan çalışmaların Ünye’ye ve bölgeye hayırlı olmasını temenni etti.

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan: “6 Şubat tarihinde ülkemizi derinden etkileyen bir deprem felaketi ile karşı karşıya geldik. Ben bu afette hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Devletimiz her zaman olduğu gibi milletinin yanındadır.”

Ünye-Akkuş-Niksar yolu konusunda ise 30 Eylül’de ihale edilmiş ve sonrasında da ihaleye katılan firmaların süreç ile ilgili zaman başlamıştı. Yapılan görüşmeler ve çalışmalar neticesinde Ünye-Akkuş-Niksar yolu ile ilgili son noktaya gelmiş olduk. İhale sonuçlandı ve sözleşme imzalandı. Doğan İnşaat Limited Şirketi bu yolun yapımı ile ilgili süreci üstlendi. Bölge Müdürlüğümüz yer teslimini de gerçekleştirdi. Şuanda incelemeler yapılarak bir şantiye kurulması planlanıyor.

Felaketlerin üst üste geldiği bu dönemde böyle güzel çalışmalarımız da oldu. Toplam işin bitiş süresi 600 gün olarak belirlendi. Yani iki yıl gibi bir sürede İnşallah yol tamamlanacak. Burası yaklaşık 1 Milyar Lira gibi bir bedelle ihale edilmişti. 650-700 milyon Lira gibi bir rakam ile de arkadaşlarımız ihale sürecini aldılar. Ancak 2023 güncellemeleri ve bu pozların değişimi ile ilgili süreç söz konusudur.

Oradaki yol ile ilgili genişlik önemlidir. Özellikle beldelerde olan kısımlarda çift şeritli yolların olacağı, dönemeçlerin ve kavislerin elden geldiği ölçüde kırılacağı ifade edildi. Biz Ünye-Akkuş-Niksar yolunun rehabilite edilerek karayolları standartlarına getirilmesi ile ilgili mücadelemizi sürdürmüştük. Amacımız, Cevizdere bölgesinden geçecek yolun engellenmesi değildir. O yol da yapılmalıdır. Ancak bugünkü koşullarda mevcut yolun karayolları standartlarına getirilmesi daha elzemdir. Çalışmalarımız da bu şekilde yürütülmüştür.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BÜYÜKŞEHİR ZABITA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

BÜYÜKŞEHİR ZABITA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı halk sağlığını korumak ve fahiş fiyatla …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir